Terras hoppen in Montpellier

Contributor Fred ging aan boord van een KLM Cityhopper om de nieuwe route Amsterdam-Montpellier te beleven. En passant maakte hij van deze gelegenheid gebruik om terras te hoppen in deze Zuid-Franse stad.
klm-montpellier-fred-van-eijk

Op 18 mei startte KLM Cityhopper met dagelijkse vluchten naar Belfast, Krakau en Montpellier. Krakau was al verbonden met Amsterdam; Belfast City Airport en het Zuid-Franse Montpellier zijn nieuwe bestemmingen vanaf Schiphol. Alle drie aanwinsten voor de genieters van weekendjes weg.

Feestelijke vlucht met KLM

KLM nodigde mij uit om de eerste vlucht naar Montpellier feestelijk mee te maken en een dagje deze stad én iets van de omgeving te verkennen. Een buitenkansje, want ik wist eigenlijk niks van deze stad. Het blijkt een ideale bestemming te zijn voor een korte citytrip. Een sfeervol oud stadscentrum met gezellige terrasjes, goede restaurants en onderscheidende boetieks. Voor de kunstliefhebbers ontdekte ik Musée Fabre, waar je in een paar uurtjes langs indrukwekkende kunstwerken wandelt – van de Renaissance tot nu – met als klap op de vuurpijl de collectie Soulages; een Franse meester in moderne kunst. Pierre Soulages werd in 2014 nog geroemd door President Francois Hollande als de grootste in leven zijnde kunstenaar ter wereld. Die Franse nationale trots is hier best op zijn plaats. De luchthaven van Montpellier is klein en overzichtelijk en in 20 tot 30 minuten met de shuttle bus of een taxi zit je midden in de eeuwenoude stad. Een taxiritje verder zit je in badplaats La Grande Motte en begeef je je in mediterrane sferen.

 

 

Na deze korte, maar krachtige ervaring heb ik het helemaal op een rijtje gezet. Op een vrijdagmiddag met KLM Cityhopper naar Montpellier, de stad in, de regionale wijnen uit Languedoc-Roussillon proeven, de volgende dag shoppen en nog meer terrasjes pakken en zondag chillen in een hippe beachclub zoals La Voile Bleue in La Grande Motte. Zondagmiddag weer terug naar Schiphol met KLM Cityhopper en op tijd weer thuis om terug te kijken op een zalig weekendje weg, zodat je en de week weer opgeladen kunt beginnen.

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *