5 absolute must-do’s in Barcelona

Contributor Marta helpt ons met het inplannen van een weekend Barcelona. Stel je wil een weekendje naar Barcelona en je ontdekt dan snel het veelzijdige en brede aanbod. Je hebt maar 2 dagen om deze stad optimaal te verkennen, wat kies je dan? Barcelona expert Marta zocht het voor ons uit.

Gaudí Sagrada Família

De beroemde Sagrada Família

1. Gaudí’s werk bezichtigen

Van de wereldberoemde Sagrada Família tot aan het Park Güell, het Casa Milà of het Casa Batlló. Stuk voor stuk zijn het prachtige constructies die je nergens anders in de wereld terug zal vinden. Wanneer je in Barcelona bent geweest, behoor je deze culturele bezienswaardigheden gewoon gezien te hebben. Als je tijd tekort komt, raad ik je aan om de tickets voor de Sagrada Família en het Park Güell van tevoren online te boeken (zo kun je de wachtrij vermijden). Daarnaast kun je het Casa Milà en Casa Batlló van buitenaf bewonderen.

Gaudí Casa Milà

Casa Milà, een van de bekendste werken van Gaudí

2. Ronddwalen in El Gòtic en El Born

Heerlijk slenteren door eeuwenoude straten in combinatie met leuke winkels en eetgelegenheden: dat doe je het beste in de Gotische wijk en El Born. Bekende bezienswaardigheden die je hier niet wilt missen zijn de Kathedraal, het plein Plaça del Rei, het plein Plaça Reial, de Boqueria-markt, de bekende straat Las Ramblas, het plein Plaça del Pi, de kerk van Santa Maria del Mar, het Mercat del Born, het mooie stadspark Parc de la Ciutadella, het Palau de la Música Catalana en het Mercat de Santa Caterina. Genoeg te zien dus tijdens een wandeling door het oudste gedeelte van de Barcelona.

Parc de la Ciutadella

Ontspannen bij Parc de la Ciutadella

Palau de la Música

Palau de la Música Catalana

El Born Barcelona

De straten van El Born

Barri Gòtic Barcelona

De Gotische wijk

3. Montjuïc-berg beklimmen

Barcelona beschikt over meerdere uitkijkpunten, maar een van de meest populaire is zonder twijfel die op de Montjuïc-berg. Vanaf deze berg geniet je op bijna elke hoek van een betoverend uitzicht. Maar voor een complete ervaring moet je naar de top van de berg. Vanuit het Kasteel van Montjuïc kun je erg mooi de stad bewonderen. Om naar beneden te gaan kun je de kabelbaan nemen dat ook een prachtig uitzicht biedt. Heb je minder tijd? Dan geniet je gewoon van het uitzicht vanaf het Palau Nacional, dat een stuk minder klimmen is. Daarna wacht je tot de gratis show bij de fonteinen van de Font de Montjuïc ‘s avonds begint. Een spetterend spektakel van water, muziek en licht.

Montjuic fraai uitzicht Barcelona

Fraai uitzicht over Barcelona vanaf MNAC

Kasteel van Montjuic

Kasteel van Montjuïc

4. Catalaanse cuisine ontdekken

Naast de heerlijke Spaanse tapas en lekkernijen is dit ook het moment om de Catalaanse keuken te ontdekken. Bestel gerechten zoals “xató” (salade met zoutevis, ansjovis en olijven), “esqueixada” (Catalaanse gezouten kabeljauwsalade) of “amanida catalana” (Catalaanse salade) en als hoofdgerecht “canelons” (cannelloni gevuld met gemengde vleessoorten en bechamelsaus), vlees zoals “botifarra catalana amb mongetes” (Catalaanse worst met bonen) of vis zoals “bacallà amb samfaina” (zoutvis met aubergine, paprika´s, ui en tomaat) en als dessert, probeer een “crema catalana” (crème brûlée), “mel i mató” (verse kaas met honing) of een andere lekkernij. Proosten doe je hier met cava of wijn uit de streek l’Anoia en Penedès.

5. Voetbalwedstrijd bijwonen

Voor velen kan een wedstrijd van FC Barcelona bijwonen het hoogtepunt van hun vakantie betekenen. Check dus van tevoren of er thuis gespeeld wordt. Beleef een voetbalwedstrijd in het prachtige stadion van Camp Nou. Mocht er geen wedstrijd gespeeld worden, dan kun je altijd nog een rondleiding door het stadion en het museum van de club nemen.

Voetbalwedstrijd FC Barcelona

Voetbalwedstrijd FC Barcelona

Marta Rubio is Catalaans en woont in Nederland. Zij is de oprichtster van www.barcelonametmarta.nl.

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *