7 redenen waarom Portland op jouw bucketlist moet

Portland is dé nieuwe hotspot in de USA als je het mij vraagt. Het is een hippie- en hipsterparadijs in één. Een stad waar je oneindig veel leuke tentjes vindt met het lekkerste eten. En daarbij kun je binnen een kleine 2 uur rijden in the middle of nowhere staan ergens diep in de bossen of juist op een uitgestrekt strand. Hieronder lees je meer over Portland en vind je 7 redenen waarom ook jij eens naar deze stad in het noord westen van Amerika moet vliegen.

Bucketlist maken

1. Het lekkere (vegetarische) eten in Portland

Als er 1 ding volop aanwezig is, is het lekker eten. En dan bedoel ik niet van die kleffe hamburgers, fast food of vette troep waar Amerika vooral mee geassocieerd wordt. Nee dan bedoel ik écht lekker eten. In Portland gebruiken veel restaurants of food carts local goods. Dat betekent dat ze het liefste koken met producten van lokale boeren of vissers. Veel producten zijn dus vers. Zalm wordt er bijvoorbeeld volop gegeten, maar ook veel groentes als wortelen, champignons en kool kom je op heel veel menu’s tegen. Net zoals hazelnoten, ook die zijn in veel gerechten verwerkt.

Wat ook interessant is, is dat veel restaurants proberen om geen focus op vlees te leggen maar juist steeds meer vegetarisch proberen te koken. Die liefde voor groentes en fruit zie je ook weer terug op de farmers market die elke zaterdag in Downtown Portland is te vinden. Een gezellige plek om boodschappen te doen, maar ook om gewoon even rond te hangen.

Verder is het echt een aanrader om een paar keer te gaan eten bij de food carts die je overal in Portland vindt. Volgens velen vind je hier het lekkerste eten van de stad en uit eigen ervaring kan ik dat zeker ervaren. Leuke carts om bij te eten in Dowtown Portland zijn Korean Twist, Caspian Kabob, A little bit of Smoke en El Taco Yucateco. Toch meer zin in een etentje bij een restaurant? Dan is het leuk om naar Ox te gaan of Cyril’s. Meer hotspots vind je hier.

Portland hotspots

2. (Tax free) shoppen

In de hele staat Oregon kun je tax free shoppen. All stars, Nike’s, Levi’s of spullen van andere bekende merken. Je vindt ze in Oregon voor een kleiner prijsje. De beste plek om je shopping spree te starten is bij Woodburn Premium Outlets, dit ligt iets buiten Portland en is een soort mall waar je allerlei winkels van bekende merken vindt.

Mijn bucketlist

3. De locals

Portland staat bekend om haar hippie’s en hipsters. Vrije geesten, creatief, een laid back cultuur, liefhebbers van natuur maar ook mensen die van goed en gezond eten houden. Dat creatieve komt helemaal tot uiting op de laatste donderdag van de maand bij Alberta Street maar over het algemeen lijkt iedereen in Portland ook altijd in voor een praatje. Als je op zoek bent naar iets of meer wilt weten over de stad, delen ze graag hun liefde met je en vertellen ze honderduit over wat je niet mag missen in Oregon. Je zal dan ook al snel horen dat je zeker niet Mount Hood mag overslaan, dit is namelijk een van de meest bekende skigebieden van de staat en een plek waar veel mensen uit Portland heen gaan om te relaxen. Wat overigens ook een leuke tip is en leuke input voor je reisvoorpret, is om de serie Portlandia te kijken voor je vertrekt. Portlanders herkennen zich echt in deze humor!

4. Slapen in design hotels als het Ace

Ik hou er zelf enorm van om in mooie design hotels te slapen en ook wat dat betreft, kun je bij Portland een vinkje zetten. In Downtown Portland vind je namelijk het super fijne Ace hotel, een hotelketen waar ook filialen van zijn te vinden in New York of Londen. Dat het keten is, merk je overigens totaal niet. Want het Ace is perfect ingericht en ook heel veel kamers lijken een unieke uitstraling te hebben. Ontbijten is hier ook een aanrader. In de gezellige ruimte op de tweede etage hebben ze lekkere broodjes, gezonde salades en yoghurt met allerlei soorten toppings.

Portland amerika tips

Combineer je reis naar Portland met een roadtrip door Oregon

5. Laatste donderdag bij Alberta Street

Ben je op de laatste donderdag van de maand in Portland? Dan moet je zeker naar Alberta Street gaan. De straat wordt dan een groot creatief optreden. Je kan hier dan lekker eten of leuke optredens kijken.

6. Wijn uit Oregon

Oregon staat bekend om haar wijnen. In de hele staat worden ook volop druiven verbouwd en daar weten ze in urban wineries of wijngaarden op het platteland, de lekkerste dranken van te maken. Op veel plekken kun je een wijnproeverij doen, maar het is ook lekker om gewoon een goed glas (of flesje) bij je eten te bestellen. De leukste wijnproeverij kun je in Portland doen bij Southeast Wine Collective.

Roadtrip oregon Usa

7. De natuur rondom Portland

Wat Portland tot slot zo leuk maakt, is dat je vanuit Portland binnen minder dan 2 uur in een totaal andere wereld kan staan. Binnen 1,5 uur rijd je bijvoorbeeld naar Mount Hood. Een van de meest bekende natuurgebieden van Oregon waar je mooie wandeltochten kunt maken én waar je 12 maanden per jaar kunt skiën. Hier kun je vervolgens leuk een nachtje overnachten in de Timberline Lodge. Daar kun je ook ski’s huren of van daaruit andere activiteiten organiseren zoals snowshoeing of je gaat met een snowcat naar de top van de berg. Wat ook leuk is, is om op de terug- of heenweg naar Portland vanaf Mount Hood te stoppen bij Multnomah Falls en bij Bridges of the Gods. Ben je niet zo’n bergliefhebber? Dan kun je vanuit Portland ook naar plekken als Newport en Depoe Bay rijden. Daar kun je een whale watching tour maken, oesters proeven of je maakt aan de kust een wandeling naar de vuurtoren om vanuit daar zeeleeuwen te spotten.

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *