Ontdek Barcelona ‘the local way’

Barcelona, dé wereldstad in Zuid-Europa. Barcelona heeft naast de straatjes van de oude binnenstad een moderne boulevard waar je een lekker stuk kunt hardlopen of wandelen. Een heerlijke stad waar ik nog geen stap in heb gezet. Daar moet verandering in komen dacht ik. Ik vroeg vrij van werk en boekte de eerste en beste vlucht naar Barcelona!

Boulevard-Barcelona

Misschien een beetje gek, maar ik heb mijn zonnebril al op mijn neus zodra ik de aankomsthal binnenloop. Het is pas eind februari maar de temperatuur ligt rond de 18 graden en dat is voor Barcelona begrippen erg warm. Heel fijn.

Onderweg naar het appartement probeer ik mijn geheugen op te frissen door een aantal Spaanse woorden in de bus te ontcijferen. Ik stap uit bij de eindhalte Placa de Catalunya, dit plein is het middelpunt van La Ramblas. Via Airbnb heb ik een kamer gehuurd die zich in een zijstraat van de Ramblas bevindt. Vanaf hier ongeveer 15 minuten lopen. Het appartement is centraal gelegen en op loopafstand van de winkelstraat, de haven en het strand.

beach-barcelona

Voor vertrek heb ik me laten informeren over de vele bezienswaardigheden in Barcelona, maar het leukste is natuurlijk om de stad te ontdekken als ‘een van de locals’. Daarom vind je hieronder de tips van de locals die ik heb gesproken en die voor iedereen zeker leuk zijn om een keer te bezoeken.

Las Arenas en Palau Nacional

Dé plek om uit te kijken over Barcelona is wel La Arenas. Je kunt hier helemaal rondom lopen en Barcelona van elke kant bekijken. Ook heb je hier mooi uitzicht over The Palau Nacional, die je daarna lopend kunt bezoeken. Must do: Drink een café con leche bij de fontein Montjuïc. Even een momentje rust en genieten van de fontein en de voorbijgangers.

Las Arenas de Barcelona

Las Arenas de Barcelona.

 

 

The Palau Nacional

The Palau Nacional.

De lekkerste croissantjes van Barcelona

Na een tip van een vriendin heb ik de metro gepakt naar Diagonal. Daar om de hoek zit namelijk Hotel Praktik die beschikt over een bakkerij genaamd Baluard. Zij verzorgen het ontbijt voor de hotel gasten en ook als je geen hotel gast bent kun je hier aanschuiven voor een koffie en croissant. Zelf kun je dus ook de lekkerste croissantjes proeven!

Croissants in the Baluard bakery

Croissants in the Baluard bakery.

De Sagrada familia en club Shoko

Vanaf de Sagrada familia loop ik een heel stuk door de wijk, waarbij ik langs een park kom en daar gewoon eventjes op een bankje ga zitten. Heerlijk genieten van ‘t zonnetje zoals de locals dat ook doen. Ik loop naar de Torre Agbar en pak daar de tram naar de eindhalte Cituadella. Je komt gemakkelijk bij het strand door richting hotel des Arts en het grote kunstwerk Peix te lopen, beter bekend als de grote walvis. Ik was vorige week bij mijn huisarts en in plaats van een doktersrecept kreeg ik een tip om een drankje te gaan doen bij ‘Shoko’, een bar die hier aan de boulevard zit. Een hele hippe club waar ze heerlijke cocktails serveren.

The Sagrada familia

The Sagrada familia

Peix

Peix.

Shoppen op de Rambla

Als ik aan Barcelona denk, denk ik vanaf nu aan shoppen. Als je voor weinig geld een nieuwe garderobe nodig hebt is dit de ideale plek. Ik zou willen dat ik met een lege koffer was aangekomen. Een ochtend shoppen is veel te kort maar er zijn nog zoveel meer dingen te zien. In en rond de Rambla zitten de bekende merken en zodra je verder loopt naar Placa de Catalunya en daar oversteekt kom je bij de grote merken als Chanel, Furla en Burberry.

De Rambla in Barcelona

De Rambla in Barcelona.

Park cituadella en de Arc de Triomf

Vanaf de Rambla kan je heel snel bij het Parc Cituadella komen, er gaat namelijk 1 rechte weg naar toe vanaf metrohalte Liceu. Je bent er in 25 minuten lopen. Op een zonnige dag zoals vandaag kan je hier best een aantal uurtjes blijven. Het park is groter dan je denkt en staat vol met bankjes, speeltuinen en monumenten. Ook ligt de dierentuin van Barcelona vlak naast het park, wat ook zeker een bezoekje waard is. In het park zelf staat een grote fontein ontworpen door Josep Fontsere en de toenmalige student Antoni Gaudi.

Parc Cituadella

Parc Cituadella.

Italiaanse koffie in Barcelona

Op zoek naar een goede cappuccino? Vlakbij metrohalte Tetuan vind je een klein eettentje genaamd ‘Giuluetta’. Zij serveren behalve lekkere chocolade-croissantjes ook heerlijke Italiaanse cappuccino’s. Het is een gezellig cafe waar vooral veel vrouwen komen. Ze hebben WiFi dus een uurtje werken is hier ook geen probleem.

Arc de Triomf

Arc de Triomf.

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Comments are closed.