Vervoer in Barcelona

vervoer-icoon-verkeersbureaus
Populaire vervoersmiddelen in Barcelona zijn de metro, wandelen, een huurfiets of de bus. Als je aan Barcelona denkt zie je de grote rode bus ‘Bus Turístic’ al voor je, deze bussen rijden door de hele stad en brengen je langs de bekendste bezienswaardigheden van de stad.

Metro

Reizen per metro is in Barcelona een echte aanrader, de meeste bezienswaardigheden zijn uitstekend per metro bereikbaar. De OV-dagkaarten in Barcelona heten Hola BCN! Travel Cards, met deze kaarten reis je 2,3,4 of 5 dagen per bus, metro, tram of regionale trein in en rondom Barcelona.

Een metro ingang in Barcelona

Een metro ingang in Barcelona

Bus en toeristenbus

Bussen vind je in alle soorten en maten in Barcelona. Stadsbussen van TMB, toeristische bussen en middellange en langeafstandsbussen die naar de andere steden in Catalonie en Spanje rijden.

Bus Turistic Barcelona

De toeristische bus in Barcelona is een leuke manier om veel van de bezienswaardigheden van de Catalaanse stad te zien. Elk jaar stappen meer dan 2.00.000 mensen in deze bussen. Met de 3 verschillende routes, groen, rood en blauw kies je zelf welk deel van de stad je wilt verkennen. De rode dubbeldekker bussen rijden van Camp Nou tot aan het olympisch dorp in het noord-oosten van Barcelona. Omdat de bus een hop-on hop off systeem heeft kun je bij elke halte van de bus instappen en uitstappen om een bezienswaardigheid of museum te bekijken. Na het tonen van je kaartje, die geldig vanaf 1 dag, stap je weer in de bus om meer van deze schitterende stad en haar post modernistische gebouwen te bekijken. Met de audio guide en de gratis hoofdtelefoon luister je via een audiogids naar informatie over de bezienswaardigheden. Bestel je officiële tickets via Barcelona Turisme.

Ontdek Barcelona met de bus

Ontdek Barcelona met de bus

Tickets kopen voor de toeristische bus

Je koopt een kaartje van de sightseeing bus bij de chauffeur of kaartverkoper die je bij bijna elke bushalte vindt. Ook de VVV’s verkopen de kaartjes voor 1 dag vanaf €28. Je kunt dit ticket de hele dag gebruiken. Voor kinderen (4-12 jaar) betaal je €16. Senioren (65+) krijgen ook korting op de busprijs en betalen €24. Ook zijn er buskaarten te koop voor meerdere dagen. De kaartjes zijn ook online te koop. Je krijgt dan 10% korting op de bus Turistic. De bus rijdt het hele jaar door van maandag t/m zondag. Alle bussen hebben gratis WiFi dus je kunt de foto’s die je maakt direct delen op social media. Meer informatie en kaartjes kopen doe je op www.barcelonabusturistic.cat/en/home

 

Dit zijn de leukste hotspots in Barcelona

Je kunt meer handige Barcelona tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Barcelona plattegrond bij.

 

 

Vliegen naar Barcelona

Luchthaven Barcelona-El Prat is de internationale luchthaven van Barcelona en ligt op zo’n 20 minuten rijden van het centrum.

Luchthaven El Prat T1  in Barcelona

Luchthaven El Prat T1

Van de stad Barcelona naar het vliegveld

De eenvoudigste manier om van de luchthaven El Prat naar het centrum van Barcelona te komen is met de bekende blauwe Aerobús. De bus vertrekt vanaf Terminal 1 en Terminal 2 en brengt je binnen 35 minuten naar hartje centrum op Placa Catalunya. Je koopt een kaartje bij de ticketautomaat met creditcard (uitgezonderd American Express) of Maestro pinpas of betaalt contant bij de buschauffeur. In 2017 zijn de kosten €5,90 voor een enkele rit of €10,20 voor een retourtje. Deze laatste is 15 dagen geldig en bespaart je €1,60. Daar kun je mooi een cafe con leche van kopen! Handiger is om de kaartjes voor de Aerobús vooraf online te kopen op www.aerobusbcn.com. Je kan online met visa, martercard of PayPal betalen. Je hoeft de kaartjes niet te printen. Je kunt de Aerobús tickets op je telefoon aan de chauffeur laten zien. Vlieg je met KLM, Vueling of andere grote airlines kies dan voor Aerobús 1 die naar Terminal 1 rijdt. Ryanair en Transavia komen aan en vertrekken van Terminal 2. De bus vertrekt al vroeg in de ochtend: vanaf 05:00 naar Terminal 1 en 05:30 naar Terminal 2 en de Aerobus BCN rijdt 365 dagen per jaar, ook op zondag en feestdagen met dezelfde vertrektijden. Je vindt Aerobus BCN ook op Facebook.

Tip: met de USB lader kun je gratis je telefoon op laden in de Aerobus.

De Aerobus op Placa Catalunya

De Aerobus op Placa Catalunya


De Aerobus BCN naar Terminal 1

De Aerobus BCN naar Terminal 1

Met de fiets

Wij Nederlanders zijn dol op fietsen, maar in Barcelona kunnen ze er ook wat van, er wordt wat afgefietst in deze bruisende stad. Er ligt 120 kilometer aan fietspaden in Barcelona en op veel plekken zijn fietsen te huur. De kleine rode fietsen die je in de hele stad tegenkomt zijn helaas alleen door de plaatselijke bevolking en niet door toeristen te gebruiken. Op BCN Tickets vind je ook fietsverhuurders voor toeristen.

Bicing

Bicing

Publieke fietspompen in Barcelona

Publieke fietspompen in Barcelona

Waar kun je fietsen huren in Barcelona?

Fietsen in Barcelona is populair bij Nederlanders. Daarom springen de fietsverhuur winkeltjes overal uit de grond. Wil je optimaal de stad verkennen dan raadt Verkeersbureaus.info aan om direct de 1e dag na aankomst in Barcelona een fiets te huren. Bij Baja Bikes kun je veilig en voordelig je fietstour boeken. Dit Nederlandse bedrijf staat bekend om de goede service en hun Nederlandse gidsen. Zo leer je het meeste over de stad tijdens de fietsroute. Je maakt een reservering op bajabikes.com en je betaalt pas bij de toer. Je hoeft dus niet vooraf of online te betalen. Wel zo handig én veilig.

Fietsen zijn populair in Barcelona

Fietsen zijn populair in Barcelona

Taxi

Er rijden meer dan 11.000 taxi’s rond in Barcelona. Je herkent de geel-zwarte auto’s direct. Een groen lampje betekent vrij. Geel is bezet. Steek je arm omhoog om een taxi aan te houden. De taxi’s zijn verplicht om elk ritje te accepteren en moeten creditcards accepteren. Mastercard en Visa worden altijd geaccepteerd. Vaak kun je ook met een Nederlandse PIN-pas en contactloos betalen. Taxi’s zijn goedkoop in Barcelona. Vaak ben je minder dan €5 kwijt voor een ritje.

een taxi in Barcelona die vrij is

een taxi in Barcelona die vrij is