Weg met die strandvakantie! Watersporten in Benidorm!

Benidorm in het hart van de Costa Blanca. Klinkt als een ideale standvakantie. Beetje zonnen, over de boulevard flaneren en aan het einde van de middag een cocktail drinken in een van de vele strandtenten. Niets ervan! Benidorm is de ideale bestemming voor een sportieve vakantie, dus sta op van die strandstoel en ga mee zwemmen, kayakken, snorkelen, zeilen of duiken!
Snorkelen-in-Benidorm

Watersporten in Benidorm

Met de verschillende stranden, aangename temperaturen en de grote keuze aan watersportactiviteiten is Benidorm een perfecte najaarsbestemming. Grote feesten en een bruisend nachtleven moet je er buiten het seizoen niet verwachten, maar om te kayakken, zwemmen of snorkelen is het hier in het najaar en vroege voorjaar, en wellicht zelfs in de winter, nog warm genoeg.

Rondom Benidorm vind je 5 stranden met helder water en aangename temperaturen. Levante Beach heeft twee kilometer goudgeel strand en dit is dus ideaal voor de zonaanbidders. De rotskusten, die de rest van de kustlijn beheersen, zijn ideaal om te snorkelen of duiken. Blijf je liever boven water dan kayak je langs dezelfde rotskust en kan je de skyline van de stad vanaf het water zien.

 

 

Voor de echte sportievelingen zijn er zelfs de mogelijkheden om te gaan wakeboarden, waterskieën of kiteboarden.

Scuba-diving-benidorm

Duiken en snorkelen: ontdek de kustlijn van Benidorm

De beste manier om het zeeleven van Benidorm te ontdekken is om te gaan duiken. In het heldere water kijk je meters ver weg, zwemmen de talloze soorten vissen om je heen en kan je blijkbaar zelfs zeepaardjes spotten. Omdat ik geen duikbrevet heb, en overigens ook te weinig tijd om in Benidorm lessen te nemen, ga ik snorkelen. We vertrekken met een rubberboot vanuit de haven richting het eiland voor de kust van Benidorm. We stuiven over het water en langzaam komt het eiland dichterbij. Wanneer je over de rand van de boot kijkt zie je de rotsachtige bodem waar je verschillende vissen heen en weer ziet schieten.
 
ZIE OOK: Mountainbiken in Benidorm? Aniek neemt je mee!
 
Hoewel je er tot begin november prima in bikini kan snorkelen, vind ik het toch koud worden als je wat langer in het water ligt. Ik hijs me in een kort wetsuit en laat me in het water zakken. Wanneer je niet beweegt komen de vissen dichtbij en om je heen zwemmen. Parelmoer, felblauw, rood, de meest prachtige visjes zwemmen om mee heen. Ik ga op zoek naar de zeepaardjes die rond de rotsen voor het eiland zouden moeten leven, maar zoveel geluk heb ik vandaag niet. Ik vraag me af hoe mooi het wel niet zou moeten zijn om hier te kunnen gaan duiken, en verder de zee in te kunnen zwemmen.

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.


 

Comments are closed.