Khao Sok en Chiao Lan Lake, Thailand

Thailand is het nieuwe Spanje, hoor je soms. Het populairste vakantieland voor Nederlanders op het moment. chiao-lan-lake-thailand

Betekent dat dat het niet meer de moeite waard is om naar toe te gaan vanwege de vele toeristen? Natuurlijk niet! Thailand is niet voor niets zo populair. De vriendelijke mensen, het heerlijke eten en de prachtige natuur en knalblauwe zee maken dit land tot een must visit! Maar er is meer dan alleen prachtige tempels, snorkelen en duiken en bucketfeestjes op tropische stranden.

Eén van de hoogtepunten

Het bezoekje aan Khao Sok National Park was een van de hoogtepunten van mijn reis naar Thailand. Veel mensen die Thailand bezoeken slaan deze plek over, maar ik vond het zo tof dat ik het graag met jullie deel. Khao Sok is een nationaal park in de provincie Surat Thani. Phuket is een goede uitvalsbasis voor een twee- of meerdaagse trip aan dit nationale park. Het is een paar uur rijden, maar dan zit je ook midden in de prachtige natuur. Het gebied staat bekend om zijn oerbos, een overblijfsel van een superdivers regenwoud, waardoor er nog steeds ontelbaar veel verschillende planten en dieren te vinden zijn. Ik maakte er een tocht op een olifant en genoot van de geweldige natuur. Het ziet er zo woest uit dat je je af en toe in een scène van Jurassic Parc waant. Voor je gevoel kan er ieder moment een T-Rex voor de auto opduiken!

Chiao Lan Lake Thailand

Ook is er een stuwmeer, Chiao Lan Lake, die is afgedamd door de Ratchapraphadam. Deze dam werd in 1982 gebouwd bij de Khlong Saeng. Voor die tijd woonden er op de bodem van het meer dus gewoon mensen! Er schijnen nog overblijfselen van een dorpje op de bodem te zijn waar je naartoe kunt duiken.

Je kunt de nacht doorbrengen op dit meer in van de vele drijfhutten. Voor de luxepopjes onder ons: niet doen. Je slaapt namelijk in een hutje met alleen een piepschuimen matras en zonder douche of toilet. Als je wél wat kan hebben zal dit echt een van je gaafste reiservaringen zijn.

Hut Chiao Lan Lake

‘s Avonds zwem je wat in het meer, eet je een gebakken visje, drink je een biertje en geniet je van de geweldige zonsondergang. ‘s Ochtends word je wakker van het geluid van de jungle. Vogels, aapjes en wie weet wat nog meer. Verder is er absolute rust. Als je uit je hutje kruipt zie je hoe mooi het meer er bij ligt in de ontwakende ochtend en ga je weer zwemmen om helemaal wakker te worden. Vanaf de hutjes kun je verschillende wandelingen maken de bergen in en boottochten om het meer en de omgeving te verkennen.

Sheelagh Chiao Lan Lake

Wij bezochten een druipsteengrot, erg mooi. Ik raad je wel af om te diep de grot in te gaan. Binnen wemelt het namelijk van de slangen, sprinkhanen en vleermuizen. Met stip op één als de most spooky reiservaring ever! Verder kan ik een bezoek aan Khao Sok iedereen aanraden. Dit was één van de hoogtepunten van mijn reis door Thailand.

 

 

Rotsen Chiao Lan Lake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *