Meaklong Railway Market in Thailand

De Meaklong Railway Market is bij uitstek de meest vreemde markt die ik ooit heb gezien. Dit komt door de volgende twee redenen: er rijdt een trein dwars doorheen en ze verkopen de meest vreemde etenswaren. Ik snap niet zo goed waarom ze deze markt in Thailand niet gewoon een straat verderop plaatsen, waar geen trein doorheen rijdt, want het zag er onhygiënisch en ongemakkelijk uit op deze manier.

1 trainmarket kanchanaburi

Ondanks dit alles is het een leuke ervaring om deze treinmarkt te zien! We waren onderweg van Bangkok naar Kanchanaburi en stopten tussendoor even bij deze markt. De trein komt acht keer per dag maar hij rijdt niet op vaste tijdstippen dus ze weten nooit precies wanneer hij eraan komt.

2 Mae Klong Railway Market

3 Mae Klong Railway Market kanchanaburi

4 Mae Klong Railway Market

5 Mae Klong Railway Market kanchanaburi

Zoals je ziet is er een heel smal pad tussen de kraampjes en al het eten ligt op de grond. Als er een trein aankomt ruimen ze alles vliegensvlug op en als hij weer voorbij is plaatsen ze alle etenswaren weer terug. Het was erg druk op de markt, er waren Thaise mensen boodschappen aan het doen maar er waren vooral erg veel toeristen. Ik ben er snel doorheen gelopen want ik houd niet zo van drukte en vooral niet als er misschien een trein aan kan komen waar ik voor weg moet springen. Als je graag slangen of haaien eet bij het avondeten dan ben je op de Meaklong Railway Market aan het juiste adres, want dat is hier volop te koop. Het eten is alleen niet gekoeld, het ligt gewoon op tafels en in emmers in een temperatuur van veertig graden. De slangen lagen levend in emmers.

6 Mae Klong Railway Market kanchanaburi

7 Mae Klong Railway Market

8 Mae Klong Railway Market food

9 Mae Klong Railway Market food

We hadden geluk dat er een trein aankwam en dat we het markt-opruim-spektakel konden aanschouwen. We zagen er alleen niet heel veel van want er stonden ontzettend veel mensen te kijken. Gelukkig reed de trein stapvoets en was de machinist de hele tijd aan het toeteren dus het was helemaal niet gevaarlijk en je kon op tijd wegkomen.

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *