Sport & Vrije tijd in Kaapstad

sport-icoon-verkeersbureaus
In Kaapstad is zoveel te doen, daar hoeft niemand zich te vervelen! Geniet tijdens een excursie van de Tafelberg of beklim de vuurtoren tijdens de Schiereilanden tour.

Tafelberg

De majestueuze Tafelberg is het icoon van Kaapstad en bevindt zich in het midden van deze geweldige stad. Vanaf de top kun je genieten van een prachtig uitzicht op de stad en het schiereiland. Je kunt met een kabelbaan naar boven die onderweg ook prachtige vergezichten biedt. Eenmaal boven zijn er diverse uitgezette wandelroutes. Houd echter altijd rekening met het weer dat op deze berg gemakkelijk en snel kan omslaan. Kies voor deze excursie dan ook een onbewolkte dag uit, een dag waarop er geen tafelkleed op de berg ligt zoals de Afrikanen dit fenomeen noemen!

Schiereiland tour

Volg de panoramische route langs de Atlantische kust naar het historische Kaap de Goede Hoop, het meest zuid-westelijke punt van het Afrikaanse continent. Het is mogelijk om hier de vuurtoren te beklimmen voor een fenomenaal uitzicht op het punt waar de Indische en de Atlantische Oceaan samenkomen. En misschien zie je onderweg zelfs een aantal Chacma baboons (beerbavianen).

 

Handige tips voor je Zuid-Afrika vakantie!

Ontvang tips om je Zuid Afrika vakantie goed voor te bereiden. Denk aan hotel aanbiedingen, vaccinatie informatie en tips om de Big Five goed te fotograferen. Vul hieronder je e-mail adres in om de gratis tips te krijgen.

Activiteiten voor het hele gezin

Ben je geïnteresseerd in Chacma baboons (beerbavianen), dan is het mogelijk om deze apen in hun natuurlijke habitat te bekijken en meer over ze te leren van de experts van Baboon Matters. Of breng een bezoek aan een de Cape Point struisvogelboerderij en kom alles te weten over de grootste vogels ter wereld. Ook leuk voor de kinderen!

Kaap de Goede Hoop & Chacma Baboon Walk

Natuurliefhebbers zullen genieten van deze korte wandeling gecombineerd met de mogelijkheid om de Chacma Baboon (de beerbaviaan) in zijn natuurlijke habitat te zien. Deze oorspronkelijke bewoners van het schiereiland waren bijna uitgestorven en zijn nu beschermd in deze regio. U kunt deze ervaring combineren met een bezoek aan de wereldberoemde Kaap de Goede Hoop en Cape Point, de panoramische Chapman’s Peak route en de kolonie Afrikaanse pinguins.
• Om deze tour te kunnen doen, dient u over een redelijke conditie te beschikken aangezien u soms een flink eind moet lopen, afhankelijk van waar de bavianen zich bevinden.

Shark Diving

In de wateren rond de Kaap leven ontelbare diersoorten, inclusief ‘s werelds meest gevreesde waterroofdier: de haai. Bij deze tour krijgt u de mogelijkheid om de grote witte haaien in hun natuurlijke omgeving te observeren.
Deze tour omvat:

  • een rit naar de Gaansbaai
  • een mogelijkheid om van experts meer te leren over het gedrag van haaien
  • de kans om deze magnifieke beesten van heel dichtbij te observeren
  • ontbijt en snacks

Een duikbrevet is niet nodig.

Hoogtepunten van Kaapstad

Om je te helpen bij het maken van een programma heeft de redactie een 4-daags programma voor je gemaakt:

Dag 1

Stadstour en Tafelberg.

Dag 2

Rondrit over het schiereiland (optioneel: ontmoeting met bavianen of kayakken).

Dag 3

Rondrit door de wijnlanden.

Dag 4

Bezoek aan een township en Robben Eiland.