Zo haal je met het meeste uit de meivakantie met de trein

Met alle drukte op de luchthavens en stakingen zou je bijna vergeten dat reizen met de trein ook een fijne start van je vakantie kan zijn. De pret begint direct op het station. Zonder te wachten neem je plaats in de trein en het grote genieten begint. Deze week 3 leuke bestemmingen waar je met de trein reist.

 

Ontdek het prachtige buitengebied van Dresden: een perfecte dag in het Elbland

Als je op zoek bent naar een perfecte dagtocht vanuit Dresden, dan is het verkennen van Elbland zeker een aanrader. Met een mix van historische bezienswaardigheden, prachtige landschappen en culinaire hoogstandjes biedt het Elbland voor elk wat wils. We nemen je mee op een reis naar enkele van de meest schilderachtige plekjes van de regio met een stoomtrein, paard & wagen en de tram. De perfecte dagroute in de regio Dresden.

Maak een dagtrip uit Dresden

 

Pak de Stoomtrein naar Moritzburg

Begin de dag met een nostalgische rit met de stoomtrein vanuit Dresden naar Moritzburg. De rit duurt ongeveer 40 minuten en voert je door het prachtige landschap van het Elbland. Onderweg heb je een spectaculair uitzicht op de Elbe en de omliggende heuvels. Eenmaal aangekomen in Moritzburg kun je het prachtige kasteel van Moritzburg bezoeken, een barokke parel midden in het groen. Het kasteel is gebouwd in opdracht van Augustus de Sterke, de voormalige keurvorst van Saksen, en diende als jachthuis voor de vorst. Tegenwoordig is het kasteel opengesteld voor het publiek en kun je er een rondleiding volgen.

De Lößnitzgrundbahn

 

Met paard en wagen door het kasteelpark

Na een bezoek aan het kasteel van Moritzburg is het tijd voor een ontspannen tocht met paard en wagen door het uitgestrekte kasteelpark. Het park is een van de mooiste in Duitsland en biedt prachtige uitzichten over het kasteel en de omgeving. Tijdens de rit kun je genieten van de rust en stilte van de natuur en luisteren naar de verhalen van de koetsier over de geschiedenis van het park en het kasteel.

Met de koets door Moritzburg

 

Met Linie M naar Meissen Rossmarkt

Na de koetsrit is het tijd om terug te keren naar de bewoonde wereld en de charmante stad Meissen te verkennen. Neem de Linie M tram vanuit Moritzburg naar Meissen Rossmarkt en stap uit in het hart van de stad. Meissen is beroemd om zijn porselein en heeft een lange geschiedenis op dit gebied. Bezoek de Staatliche Porzellan-Manufaktur Meissen om te zien hoe het beroemde porselein wordt gemaakt en om te winkelen voor souvenirs.

Bezoek de kathedraal van Meissen

Na het bezoek aan de porseleinfabriek is het tijd om de prachtige kathedraal van Meissen te bezoeken. De kathedraal is een van de belangrijkste gotische gebouwen in Duitsland en herbergt het graf van Anna van Saksen, de 2e vrouw van keizer Maximiliaan II. Het interieur van de kathedraal is prachtig versierd met fresco’s en beelden en biedt een indrukwekkend uitzicht over de stad.

De Dom van Meißen

De Elbradweg naar Meißen

 

Terug naar naar Radebeul Kötzschenbroda met de S-Bahn 1

Vanuit Meissen neem je de S-Bahn 1 naar Radebeul Kötzschenbroda. Dit is een pittoresk dorpje met smalle straatjes en vakwerkhuizen. Het is een geweldige plek om te voet te verkennen en om te genieten van de sfeer van een traditioneel Saksisch dorpje. Je kunt hier ook een bezoek brengen aan de lokale wijnmakerijen. Sluit je dag af in de Wackerbarth-wijnmakerij of in een van de vele restaurants van Dorfanger Altkötzschenbroda.

Met de stoomboot naar Meißen

 

Plan je Dresden trip, zo kom je er

Dresden Elbland is altijd een reis waard – en dankzij de rechtstreekse KLM vlucht vanaf Schiphol nu ook ideaal voor een weekendje weg in deze meivakantie of de zomer. Trein fans boeken of een GreenCityTrip en komen komen ‘s ochtends uitgerust aan of gaan met TUI naar Dresden. Perfect als je een langere vakantie naar Dresden aan het plannen bent.

 

Meer informatie: www.visit-dresden.travel

 

 

 

 

Met een stroomtrein van Katwijk naar Leiden

Tussen Katwijk en Leiden ligt een zogenaamd smalspoor. Op dat spoor rijden historische treinen die vaak werden gebruikt voor kleinschalig vervoer van personen en goederen. Binnenkort komt er nieuw materieel naar Nederland, vanuit Indonesië. De Museum Stoomtrein Katwijk Leiden is er in geslaagd 2 bijzondere in Nederland gebouwde stoomlocomotieven terug naar Nederland te halen. Bekijk hier waar de stoomtreinen voor werden gebruikt in Indonesië.

 

Pak de trein op zonne-energie naar Machu Picchu

Een reis door Zuid-Amerika wordt nog makkelijker, mooier én milieuvriendelijker. De 1e toeristentrein op zonne-energie, zal rijden van Argentinië, via Bolivia, naar de plaats Cusco in Peru. Daarna wordt het traject nog verder doorgetrokken naar het wereldwonder Machu Picchu. Hierdoor kun je volledig ontspannen en groen uitstappen bij het hoogtepunt van je reis.

 

 

 

 

 

Comments are closed.