Handige tips voor je bezoek aan de kerstmarkten (o.a. parkeren)

De mooiste kerstmarkten van Europa liggen vaak maar op een uurtje rijden of treinen. Heb jij al bedacht hoe je naar de Kerstmarkt van Düsseldorf gaat? Of die van Münster? De trein is niet altijd een alternatief vanwege de tijden en parkeren in het centrum kan duur zijn. Laat staan dat er plek is in de drukke december tijd. Daarom delen we graag tips met je om voordelig de Kerstmarkten te bezoeken.

 

Gluhwein drinks op de kerstmarkt in Düsseldorf

Gezellig op de kerstmarkt in Düsseldorf

 

Hier parkeer je bijna gratis bij de kerstmarkt van Düsseldorf

De prachtige kerstwereld in Düsseldorf is meer dan alleen een kerstmarkt. Het zijn 6 themamarkten die naast elkaar staan opgesteld. Wie met de geur van geroosterde amandelen en kerstkruiden over de markten slentert, wordt keer op keer verrast door de feestelijke sfeer, de originele inrichting van de kramen en het ruime aanbod.

 

Dit jaar kun je dankzij een nieuw Park & Ride-aanbod op Düsseldorf Airport bijzonder goedkoop en ontspannen met je eigen auto naar de kerstmarkt. Je parkeert de auto in parkeergarage P13. Daarna reis je met de metro U79 in slechts 14 minuten naar hartje Düsseldorf centrum (halte Heinrich-Heine-Allee).

Düsseldorf Kerstmarkt

 

Boek deze aanbieding online en geniet van de Kerstmarkt. Inbegrepen zijn de parkeer- en vervoersbewijzen voor 3 personen (€12) of 5 personen (€17). Meer informatie & direct online reserveren doe je op Park & Ride (dus.com).

 

Voordelig naar de Münster Kerstmarkt

Ook in Münster vind je maar liefst 6 kerstmarkten, verspreid over de hele stad. Je ziet overal lichtjes, zachte stemmige kerstmuziek en nostalgische kraampjes met lokale lekkernijen. Tot 23 december kun je genieten van de Kerstmarkt Münster. Ga je met je eigen auto? Parkeer dan op 1 van de parkeerplaatsen zoals P+R Coesfelder Kreuz. Op zaterdag parkeer je daar en brengt een shuttlebus jullie naar het centrum (€5 voor max 5. personen). Ga je liever met de trein naar Münster? Vanaf €20 boek je een treinkaartje bij NS International.

Kerstmarkt Aegidiimarkt Münster

 

Kom naar de Gentse Winterfeesten

Van 8 tot 31 december staat Gent in het teken van Kerstmis. De Gentse Winterfeesten is dan ook niet voor niets de drukst bezochte kerstmarkt van België. Meer dan 150 kramen en chalets, verspreid door het oude historische centrum. Voel je reusachtig in reuzenrad ‘Grand Soleil’ en eet heerlijk bourgondische gerechten.

 

 

Aan de rand van de stad parkeer je gratis. Met de trein ga je vanaf €29 naar Gent met Thalys of Intercity Brussel. Tip: Boek direct een nachtje in een hotel voor de ultieme beleving en bezoek in het donker het magisch Winterwonderkasteel.

 

 

#Duitslanddichtbij

Direct over de grens waan jij je in een andere wereld, zo dichtbij en toch zo anders. Idyllische dorpjes, gastvrije accommodaties en innovatieve steden. Voor meer informatie over Duitsland kijk je hier.

 

 

 

 

 

Comments are closed.