Dit zijn de leukste kerstmarkten van 2022

 

 

Op zoek naar de special over #Remote Werken in Spanje? KIJK DAN HIER

 

 

We schreven het al eerder. Het wordt gezellig druk op de kerstmarkten dit jaar. Uit onderzoek blijkt zelfs dat de Kerstmarkt van Düsseldorf de best bezochte kerstmarkt gaat worden dit jaar. Weet jij al welke kerstmarkt je gaat bezoeken? Of misschien plan je wel een bezoek aan meerdere bestemmingen? We hebben een aantal tips voor je met leuke aanbiedingen om een nachtje in jouw kerststad te slapen. Ho Ho Ho….

 

 

Dresden is Kersthoofdstad van Duitsland

Volgens onderzoek van het Duitse Nationale Bureau voor Toerisme (GNTO) is Dresden de 3e meest populaire bestemming om een stedentrip te maken in Duitsland. En omdat Dresden Duitsland’s kersthoofdstad is, heb je nog meer redenen om een bezoek aan Dresden te brengen de komende weken.

De Dresden Striezelmarkt is de meest traditionele kerstmarkt ter wereld Al sinds 1434 en tot op de dag van vandaag is het traditionele Saksische handwerk de focus van deze kerstmarkt. Ook kun je Dresdner Christstollen hier in alle variaties proeven. Elk kerstbrood heeft een kwaliteits Stollen-zegel.

Wat zou Kerstmis zijn zonder muziek? In december 1736 gaf J.S. Bach het 1e orgelconcert in de toen nieuw gebouwde Frauenkirche. Tegenwoordig beleef je hier en in de naburige Kreuzkirche op vele avonden Bachs “Kerstoratorium” en andere adventsklanken. Er zijn ook traditionele kerstmarkten in een historische setting op andere plaatsen in het Elbland, zoals in Meißen, bekend van het porselein, bij Radebeul op kasteel Wackerbarth of in Pirna in Saksen.

Lees meer over de Kerstmarkten in Dresden Elbland en de openingstijden.

 

 

Bekijk de hotel aanbiedingen voor Dresden

Boek een hotel in Dresden en maak een complete minivakantie van je kerstmarkt bezoek aan Dresden. De stad biedt vele accommodaties voor elk budget.

 Booking.com

 

 

Vier kerst vlak over de grens in Düsseldorf

De lucht is gevuld met de geur van geroosterde amandelen en warme glühwein. Düsseldorf is vanaf nu in kerststemming. Veel bezoekers komen al jaren naar Düsseldorf om cadeaus voor hun dierbaren te kopen en de 6 kerstmarkten te bezoeken.

Wanneer je over de markten slentert, zul je keer op keer versteld staan ​​van de fantasierijke ontwerpen van de hutten en de enorme verscheidenheid aan producten die worden aangeboden. Wil je weten wanneer de kerstmarkten in Dusseldorf open zijn? Lees het hier.

 

Bekijk de hotel aanbiedingen voor Düsseldorf

Blijf lekker een nachtje slapen in Düsseldorf dit jaar. Dan kun je genieten van gluhwein en hoef je je niet druk te maken over files en naar huis rijden.

 Booking.com

 

Ook Nederland heeft gezellige kerstmarken

De voorpret voor kerst is ook in Nederland alweer begonnen. Sinds 18 november 2022 en t/m 8 januari 2023 is Valkenburg aan de Geul omgetoverd tot Kerststad Valkenburg. Gedurende meer dan 50 dagen kun je jezelf helemaal onderdompelen in de kerstsfeer in Valkenburg.

kerstmarkt valkenburg

Zowel ondergronds als bovengronds bestaat de betovering uit kerstmarkten, voorstellingen van het kerstverhaal, wandelingen in kerstsfeer en de kerstparade. Daarnaast brengen de Kerstman en zijn elfjes enkele nieuwigheden met zich mee naar Valkenburg. Kerststad Valkenburg werd dit jaar niet voor niets uitgeroepen tot Best Christmas Destination van Nederland. Ook de kerstmarkten van Leiden, Haarlem en Deventer zijn bekende en graag bezochte kerstmarkten. Voor de pandemie wonnen Haarlem en Leiden een #KerstmarktAward voor Beste Kerstmarkt van Nederland.

De Kerstmarkt Award is een initiatief van Verkeersbureaus.info en Kerstmarkten.nl

 

Bekijk de hotel aanbiedingen voor Valkenburg

Wat is er leuker dan je bezoek aan de Valkenburg kerstmarkt te combineren met een overnachting in Zuid-Limburg?

 Booking.com

 

 

 

 

Laat je inspireren voor jouw volgende trip

Ontvang elke week een e-mail met ideeën voor jouw volgende reis. Elke week een thema update over Nederland, Europa en een ver-weg bestemming om jou te inspireren.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Naam

 

 

Comments are closed.