De Bende van de Witte Veer?

Deze week heb ik een speciaal verhaal voor je. Onze collega Bert fietste vorige maand de nieuwe Brabantse fietsroute ‘Bende van de Witte Veer’. Deze nieuwe belevingsroute volgt de sporen van de bekendste Brabantse bende ooit. Deze bende, geleid door Swarte Johannes, was in de 18e eeuw de schrik van de Brabantse streek De Langstraat.

Bert neemt je in zijn verhaal mee naar de tijden van weleer, de tijden van de Bende van de Witte Veer. Ook tippen we je een mooie route in de Harz in Duitsland en een fietsroute tussen 2 kastelen.

Fietsrondje van de maand november: Bende van de Witte Veer (61 km)

Het is rond 1720. De Bende van de Witte Veer maakt de Langstraat in Brabant onveilig. Hun kenmerk is de witte veer op hun hoeden. Als je nu over de Drunense Heide of door het gezapige Giethoorn van het zuiden fietst, valt het moeilijk voorstellen wat zich hier allemaal heeft afgespeeld. Deze fietsroute brengt je terug naar de tijden van weleer. Bij een goed en waar gebeurd verhaal hoort een liefdesdrama. Ontdek hier waarom.

 

Ontdek de nieuwe Welterbe-Route in de Harz

Wie aan de Harz denkt, denkt waarschijnlijk aan bergen, ruige natuur, uitgestrekte bossen en pittoreske vakwerkstadjes. En dat klopt natuurlijk ook. Wat de meeste mensen niet weten is dat deze streek in de Middeleeuwen een belangrijk politiek centrum in Centraal-Europa was. Lees waarom het stadje Goslar en het middeleeuwse watermanagementsysteem nog steeds een goede indruk van deze bloeiperiode geven.

 

 

Van Slot Zuylen naar Kasteel de Haar

Slot Zuylen en Kasteel de Haar zijn voortaan met elkaar verbonden in een nieuwe kastelenfietsroute. Deze kastelenronde is uitgebracht in het Nederlands, Engels en Duits. De route is gemaakt op basis van fietsknooppunten en maakt deel uit van een reeks digitale kastelenfietsroutes die gemakkelijk is te downloaden en af te drukken. Klik om meer te lezen.

 

 

Laat je inspireren voor jouw volgende trip

Ontvang elke week een e-mail met ideeën voor jouw volgende reis. Elke week een thema update over Nederland, Europa en een ver-weg bestemming om jou te inspireren.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Naam

 

Comments are closed.