Laad je e-bike op en fiets op deze bestemmingen

Veel Nederlanders zijn er gek op: fietsen. Met de fiets ontdek je gemakkelijk de prachtige natuur of een bruisende stad naar keuze. Ben je nog opzoek naar inspiratie voor je volgende bestemming? Fiets door de Veluwe en ontdek de Art Deco architectuur. Of kom fietsen in het Belgische Leuven en haar prachtige natuur. De liefhebber van verre reizen vliegt naar Boston en huurt ter plekke een fiets bij Bajabikes.

De groene longen van Vlaanderen

De stad Leuven in België wordt al vele eeuwen gedomineerd door de universiteit en het studentenleven. De grootste Nederlandstalige universiteit ter wereld valt nog altijd onder de katholieke kerk en ook de bouwwerken van geestelijke leven zijn rijkelijk aanwezig in de hoofdstad van de provincie Vlaams-Brabant. Net ten zuiden van de stad hebben uitgestrekte bossen de functie van groene longen voor het dichtbevolkte Vlaanderen. Op de fiets ben je snel de stad uit.

simpel-cafe

Café Simpel bij Leuven

 

 

Fietsen langs Art Deco op de Veluwe

Het hoogtepunt van een fietsroute op de Veluwe is het uit de kluiten gewassen zendgebouw van Radio Kootwijk. Deze massieve betonnen reus komt langzaam op je netvlies komt, een unieke compositie van natuur en Art Deco architectuur. De bijnaam is de kathedraal, maar op de oprijlaan voel je in de zakkende zon achter het monument, associaties met de Taj Mahal in India. Laad de batterij van je e-bike op en fiets met Bert mee over de Veluwe.

De Art-deco Kathedraal van Radio Kootwijk

Dwaal rond in Boston

Boston in de Amerikaanse staat Massachusetts is een van de meest Europese steden van de VS. Vlaggenschip is de prestigieuze Harvard-universiteit. Harmke logeerde in het Hyatt, dwaalde langs de 18e-eeuwse panden in Beacon Hill en winkelde in upscale Back Bay. Met een fiets van Bajabikes kun je nog meer van Boston zien.

 

Laat je inspireren voor jouw volgende trip

Ontvang elke week een e-mail met ideeën voor jouw volgende reis. Elke week een thema update over Nederland, Europa en een ver-weg bestemming om jou te inspireren.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Naam

Comments are closed.