Hier haal je het beste uit jouw meivakantie

De meivakantie is inmiddels volop bezig. Heb je nog geen uitjes of vakantie gepland? Of je nou 1 of 2 weken vrij bent, je hoeft je nooit te vervelen. Ga fietsen langs de Grensmaas in Limburg of in het verre Taiwan. En natuurlijk vergeet je de Dodenherdenking niet. Kinderen gaan die dag gratis naar Madurodam.

Fiets met Bert mee langs de Grensmaas in Limburg

Tussen Maastricht en het witte stadje Thorn vormt de Maas de grens tussen Nederland en België. Lange tijd vormde deze rivier een barrière. Het water ging zijn gang in wisselende tijden van overvloedige regen en droogte. De massale grindwinning bracht verandering, maar veel delen van de oevers zijn weer in natuurlijke staat hersteld. Vooral langs de Belgische zijde zijn unieke fietspaden. Reden om voor deze kant te kiezen. Fiets met Bert Sitters een gestrekte route van Maastricht naar Roermond, langs de Maas.

wijndomein Aldeneiyvk

Zo herdenken de kinderen op 4 mei in Madurodam

Op 4 mei vindt voor de vierde keer de Nationale Kinderherdenking plaats op het George Maduroplein in Den Haag. Deze herdenking voor en door kinderen is inmiddels één van de grootste herdenkingen van Nederland. Uniek aan de kinderherdenking is dat het de kinderen een plek biedt waarop zij op hun eigen manier kunnen herdenken. Ze worden mede door middel van zang, dans en toneel in hun eigen taal aangesproken, zodat begrippen als oorlog en leven in vrijheid meer voor hen gaan leven.

 

 

Verken Taiwan met de fiets

Taiwan heeft meer dan 250 kilometer aan geasfalteerde fietsroutes. De routes variëren van intensieve bergetappes tot relaxte tochten. Één van de mooiste is die rondom het Sun Moon Lake. Fiets op je gemak rond het grootste meer van Taiwan en bezoek bijzondere bezienswaardigheden zoals de 46-meter hoge toren Ci-en Pagoda.

 

Laat je elke week opnieuw inspireren

Ontvang elke week een email met inspiratie voor je volgende reis naar Nederland, Belgie, Europa of verder weg.

Comments are closed.