Taiwan heeft een fantastisch wegennet voor elk type reiziger!

Taiwan heeft een prachtig landschap wat op diverse manieren ontdekt kan worden! Je vindt er onder andere de hoogste bergtop van Noordoost-Azië, maar ook de mooiste baaien om te surfen bij de Penghu Eilanden. Al deze plekken zijn dankzij de goede infrastructuur simpel te bereiken. Geniet bijvoorbeeld van het uitzicht tijdens een treinreis van kust tot kust in drie uur, of fiets rondom het Sun Moon Lake, ‘de meest adembenemende fietsroute ter wereld’ volgens CNN Travel. Voor iedere reiziger heeft Taiwan wat wils!

Veilig

Taiwan is een veilig en makkelijk land om rond te reizen, ook voor soloreizigers. De vele treinen en bussen die Taiwan heeft zorgen ervoor dat je snel, simpel en comfortabel kan rondreizen, maar het land is ook te voet, per boot, auto of zelfs per fiets bereisbaar. Hieronder een greep uit de mooiste activiteiten in de bergen en aan en op zee.

 

 

Altijd al een hoge berg willen beklimmen, maar ben je geen professional? De Hehuan Mountain is relatief makkelijk te beklimmen, maar brengt je toch op een hoogte van 3.417 meter! Vanuit de stad Hualien reis je per auto tot dicht aan de top. Het laatste stuk loop je over een eeuwenoude vlakte, ontstaan door erosie. Ook het uitzicht is adembenemend, kijk uit over het berglandschap van Taiwan vanaf een uniek punt.

Pak de boot naar het eiland Penghu met één van de mooiste baaien ter wereld, bij laag water kun je de hele baai lopend oversteken: een unieke ervaring. Deze eilandengroep heeft, naast prachtige witte stranden, nog veel meer te bieden. Niet geheel onverwacht is het eiland gekozen als host voor de Most Beautiful Bays in the World Club 2018. Bekijk de kleurrijke koraalriffen door er doorheen te snorkelen, surf over de blauwe zee of geniet van de zon, terwijl je languit op de witte zandstranden ligt. Penghu moet je gezien hebben!

Per trein

De Taiwan High Speed Rail is de hogesnelheidslijn van Taiwan. Het traject heeft een lengte van circa 345 kilometer en loopt van de hoofdstad Taipei naar de zuidelijke stad Kaohsiung. Binnen ongeveer drie uur reis je dus per trein van de ene kant van het eiland naar de andere! Vanwege het bergachtige landschap is ongeveer 300 kilometer van het traject in tunnels of over viaducten aangelegd. Een bijzondere treinreis dwars door het prachtige landschap van Taiwan.

Per fiets

Taiwan heeft meer dan 250 kilometer aan geasfalteerde fietsroutes. De routes variëren van intensieve bergetappes tot relaxte tochten. Één van de mooiste is die rondom het Sun Moon Lake. Fiets op je gemak rond het grootste meer van Taiwan en bezoek bijzondere bezienswaardigheden zoals de 46-meter hoge toren Ci-en Pagoda.

Per auto

De noordkust van Taiwan grenst aan de Oost-Chinese zee en is goed bereikbaar met de auto. Grote delen van de noordoostelijke kust zijn nationaal beschermde gebieden. Één van de meest bijzondere bezienswaardigheden ligt bij Lungtung, een gigantische rotspartij van zandsteen. Het dorp Fulung, dat hier in de buurt ligt, heeft een prachtig wit zandstrand met helderblauw water en behoort tot de mooiste stranden van Taiwan. Een net van waterwegen met houten strandpaviljoens geven het Yenliao-Strandpark, een typisch Chinees karakter. Op verschillende plaatsen worden er zeilboten, surfboards, visgerei verhuurd en zijn er campings te vinden.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.