Reis naar deze 3 favoriete treinbestemmingen

Ontdek deze week 3 favoriete treinbestemmingen van Nick en Kirsten. Samen hebben ze per trein de hele wereld over gereisd. Reizen met de trein is ontspannen, je geniet van de mooiste uitzichten en je maakt kennis met de lokale cultuur. Het is een prachtige en milieuvriendelijke manier om de wereld te ontdekken. Ze nemen je speciaal mee langs de Zwitserse bergmeren en dwars door Zuid-Afrika. En raad jij welke Nederlandse stad op hun bucketlist van mooiste Nederlandse treinbestemmingen staat?

Maak een treinreis langs de Zwitserse bergmeren

Palmbomen, een blauw meer en een zonovergoten stad. Lugano ligt in het Italiaanse kanton van Zwitserland waar je geniet van verrukkelijke pasta en zelfgemaakte limoncello. De stad is prachtig gelegen en de indrukwekkende huisberg Monte San Salvatore van 912 meter doet de stad een beetje denken aan Rio de Janeiro. Ontdek de stad met een gids en leer alles over de lokale cultuur. De dorpjes rondom het meer van Lugano kun je gemakkelijk verkennen met de boot. Het authentieke restaurant Grotto San Rocco ligt in een van deze dorpjes en is een echte aanrader.

 

 

Geniet van een goede nachtrust in het Continental Parkhotel. Dit is een prachtig hotel vlakbij het station van Lugano met ruime kamers en een sprookjesachtige mediterraanse tuin. Je boekt je treinreis naar Lugano met de Bernina Express. De uitzichten onderweg zijn spectaculair. Wil je een langere treinreis door Zwitserland maken? Schaf dan voordelig de Swiss Travel Pass aan. Lees hier alle tips van Nick en Kirsten over Lugano.

Ontdek Nederland met de trein aan de hand van een bucketlist

Wist je dat het traject tussen Utrecht en Baarn een van de mooiste tracés van Nederland is? Verlaat de stad en reis langs mooie bossen, weilanden en prachtige villa’s. Bij aankomst in Baarn tref je het oude station uit 1874. Het Eethuys-Cafe “De Generaal” is hier gesitueerd en is dagelijks open vanaf 10:00 uur. Houd het station goed in de gaten want een paar dagen per jaar is de wachtkamer die vroeger werd gebruikt door de koninklijke familie geopend voor publiek. Het station in Baarn heeft deze speciale wachtkamer vanwege de nabije ligging van Paleis Soestdijk. Een bezoek aan Paleis Soestdijk is dan ook één van de dingen die je gezien moet hebben als je Baarn bezoekt. Benieuwd welke Nederlandse tracés nog meer op Nick en Kirsten’s bucketlist staan? Lees snel verder!

Met The Pride of Africa dwars door Zuid-Afrika

Een treinreis dwars door Zuid-Afrika stond al heel lang op het verlanglijstje van Nick en Kirsten. Aan boord van The Pride of Africa stap je terug in de tijd, waar de wereld nog niet ontdekt is en het hele avontuur voor je open ligt. Denk aan oude glorie, jazz, romantiek en uitgestrekte vlaktes met zwermen flamingo’s. The Pride of Africa van Rovos Rail rijdt van Pretoria naar Kaapstad in 3 dagen. Aan boord geniet je van luxe en er is slechts een klein gezelschap aan boord. In de avond tijdens het diner is een dresscode verplicht vergeet dus niet je pak of galajurk in te pakken.

Tussen Pretoria en Kaapstad wordt er gestopt in de diamantmijn van Kimberley en het Victoriaanse dorp Matjiesfontein. Aan het eind van de reis doemt de Tafelberg of en geniet je nog een paar dagen van het prachtige Kaapstad. Het is een unieke reis om nooit te vergeten. Benieuwd wat deze treinreis kost? Lees hier alles over het Zuid-Afrikaanse avontuur van Nick en Kirsten.

 

Laat je inspireren voor jouw volgende trip

Ontvang elke week een e-mail met ideeën voor jouw volgende reis. Elke week een thema update over Nederland, Europa en een ver-weg bestemming om jou te inspireren.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Naam

Comments are closed.