Gotthard Tunnel Trail – Te voet over de langste tunnel ter wereld

Na de geplande ingebruikname van de maar liefst 57 kilometer lange Gotthard-basistunnel kunnen treinreizigers comfortabel in ongeveer 20 minuten van het noorden naar het zuiden van Zwitserland reizen. Het is echter interessanter om dit traject al wandelend boven de tunnel af te leggen.

waterval-gotthart

Want op een hoogte van 2.448 m en over een afstand van circa 100 kilometer openbaart zich een uiterst charmante bergwereld. U geniet tussen de noord- en zuidzijde van de Zwitserse Alpen van de veelzijdige bergnatuur en kunt zich onderdompelen in de cultuur van het Urnerland, Graubünden en Ticino. Bovendien beleeft u telkens weer momenten waarop u exact boven de tunnel staat – ook al is het verschil soms tot wel 2.000 hoogtemeters…

 

ZIE OOK: 7 redenen om naar Zwitserland te gaan in 2016

 

Wandelboek

Speciaal voor deze wandelroute heeft de vereniging Gotthard-Connects een wandelboek samengesteld. In dit rijk geïllustreerde boek beleeft u in drie talen de enorme veelzijdigheid van het landschap hoog boven de Gotthard-basistunnel. Het bevat tevens praktische informatie om met of zonder gids een Gotthard-tocht te maken.

alternative-richtung-golzern

Begeleide tochten

De Mammut Alpine School organiseert regelmatig beleveniswandelingen en trekkings boven het traject van de Gotthard-basistunnel. De deelnemers kunnen kiezen uit een ontspannen of meer veeleisende alpinevariant. De dagetappes verschillen deels van de Gotthard Tunnel Trail en omvatten soms transfers.

 

 

Vereniging

Gotthard-Connects gaat met bijdragen van leden en weldoeners en de opbrengsten van het boek de routewijzers langs de route financieren. De vereniging is in januari 2016 opgericht en in slechts vijf weken zonder financiële middelen gelanceerd. Zij verbindt personen en organisaties van Chur tot Brig en van Luzern tot Lugano, onafhankelijk van politieke en toeristische structuren. De vereniging heeft tot doel om door middel van duurzame projecten de aandacht op de Gotthard-regio te vestigen. “Gotthard verbindt in het hart van de wereld”

 

 

Comments are closed.