Overnacht in een historisch kasteel

Tijdens een bezoek aan een kasteel waan je je even in historische tijden. Bezoek de kastelen in de bosrijke omgeving van Praag, ontdek de kastelen in eigen land, of overnacht in een sprookjesachtig hotel in Canada.

kasteel-kuks-tsjechie

Koninklijke schatten in de buurt van Praag

Vanuit Praag kun je gemakkelijk een uitstapje maken naar een historisch kasteel. De werelderfgoedstad Kutna Horá ligt op slechts een uurtje rijden van Praag. De stad wordt ook wel de zilverstad genoemd, vernoemd naar de grote hoeveelheden zilver die in de grond te vinden waren. Een andere aanrader om te bezoeken is Burcht Karlstejn in de bosrijke omgeving van de vallei van de rivier Berounka. Karel IV liet deze imposante burcht bouwen voor de koninklijke schatten, waaronder kroonjuwelen. Lees hier welke kastelen je nog meer kunt bezoeken in de buurt van Praag.

Tip voor hotel: boek een hotel in de omgeving van Kutna Horá.

Karlstejn. Foto: Ladislav Renner ©CzechTourism

 

 

De mooiste kastelen van Nederland

Welk kasteel heb jij al eens in eigen land bezocht? Nederland telt honderden kastelen en heeft een rijke Middeleeuwse historie. Veel kastelen zijn prachtig gelegen en je kunt er mooie wandelingen maken, zoals bij kasteel Doorwerth in Gelderland of kasteel Rechteren in Overijssel. Kasteel De Haar in Utrecht is het grootste kasteel van Nederland en is ontworpen door de bekende architect Pierre Cuypers. Een ander bekend kasteel is Kasteel Huize Ruurlo. Wist je dat dit kasteel de locatie was voor de televisieserie de Zevensprong? Lees hier alles over de mooiste kastelen van Nederland.

Tip voor hotel: boek een hotel in de omgeving van Tegelen.

Kasteel de Haar

Overnacht in een sprookjesachtig kasteel in de Rocky Mountains

Het sprookjesachtige Fairmont Chateau aan Lake Louise in Alberta, Canada, is een unieke plek om te overnachten. Het hotel ligt midden in de Rocky Mountains aan het smaragd blauwe meer van Louise met uitzicht over de Victoria gletsjer. Wandel door de bergen, ski in de winter, kano over het meer in de zomer, of geniet simpelweg van het uitzicht. Hier vind je nog 4 sprookjesachtige bestemmingen in Canada.

Tip voor hotel: boek een hotel in de omgeving van Lake Louise.

 

Laat je elke week opnieuw inspireren

Ontvang elke week een email met inspiratie voor je volgende reis naar Nederland, Belgie, Europa of verder weg.

Comments are closed.