Kom tot rust in deze (stads)parken

Kom deze zomer echt tot rust en laat je inspireren door de natuur. Ontdek verborgen dorpjes op het Portugese platteland, fiets door het prachtige Limburg of bewonder de sterrenhemel in Idaho zoals je hem nog nooit hebt gezien.

Alentjeo

Kom tot rust op het Portugese platteland

De accommodaties als de witte stadjes, de natuurgebieden, wandelpaden en vele onontdekte plekken in Alentejo ademen rust en ruimte. Het is een oase van rust, waar toeristen en locals samen genieten en het langzame levensritme overheerst. Bezoek bijvoorbeeld Borba, een sfeervol stadje dat bekend staat om haar marmer. Je vindt er huizen, kerken, fonteinen en zelfs stoepen die gemaakt zijn van marmer. Of bezoek Viana do Alentejo, een stadje in het hart van Alentejo waar je ‘terug gaat’ naar de Moorse tijd. Bezoek de ruïnes en droom weg naar vroegere tijden, omgeven door een geur van marjolein en lavendel. Lees hier alle tips voor een stilte vakantie in Alentejo.

alentejo

 

 

Fiets Limburg’s nieuwste route

De nieuwste route van Limburg betreft een uniek stukje Eijsden-Margraten. Het nieuwe fietstraject loopt van Eckelrade, via de Orenberg naar Cadier en Keer. De Orenberg is een korte, maar pittige kuitenbijter met een stijgingspercentage tot ruim 10%. Deze klim, samen met het landschap dat hier aan vooraf gaat, maakt het dubbel en dwars waard om het traject te ontdekken. Het fietstraject is een aanvulling op het fietsgebied in de regio. Hier vind je alles wat je moet weten over het Zuid-Limburgse fietsnetwerk.

Fietsne in Zuid-Limburg

De mooiste sterrenhemel vind je in Idaho

Idaho wordt ook wel de staat der superlatieven genoemd. Je vindt er de mooiste sterrenhemel, de hoogste zandduinen, watervallen hoger dan de Niagara Falls én de grote concurrent van de Grand Canyon. Wist je dat de Shoshone Falls nog hoger is dan de bekende Niagara Falls, en de Hells Canyon hoger is dan de Grand Canyon? Verbaas je in Idaho ook over een waanzinnige sterrenhemel. Het eerste ‘Dark Sky Reserve’ in de Verenigde Staten is een unieke plek in de wereld om te melkweg te bewonderen. Idaho biedt een groot aantal activiteiten om de prachtige natuur te beleven. Ga bijvoorbeeld kamperen, wandelen of sandboarden. Laat je hier verder inspireren door het prachtige Idaho.

Idaho Hells Canyon

 

Laat je inspireren voor jouw volgende trip

Ontvang elke week een e-mail met ideeën voor jouw volgende reis. Elke week een thema update over Nederland, Europa en een ver-weg bestemming om jou te inspireren.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Naam

Comments are closed.