Idaho: een staat der superlatieven

Idaho wordt als vakantiebestemming vaak onderschat omdat het nog niet is ontdekt door het grote publiek. Maar dat het een staat van superlatieven is, bewijst onderstaand lijstje. Want de mooiste sterrenhemel, de hoogste zandduinen, watervallen hoger dan de Niagara Falls én de grote concurrent van de Grand Canyon vind je namelijk allemaal in Idaho.

Niagara of the West

Vaak wordt gedacht dat de Niagara Falls de hoogste waterval van Noord-Amerika is, maar niets is minder waar. De Shoshone Falls in Idaho, ook wel de Niagara of the West genoemd, is met zijn 65 meter namelijk 14 meter hoger dan zijn bekendere soortgenoot. Vanaf een uitzichtpunt overzie je op spectaculaire wijze de waterval en de Snake River. Het gebied was vanwege de grote hoeveelheid vis in de rivier een belangrijke handelsplaats voor inheemse Amerikanen. De waterval dankt zijn naam dan ook aan de indianenstam Shoshone.

 

 

De Grand Canyon is dan misschien wel de bekendste kloof van Noord-Amerika, maar zeker niet de hoogste. De Hells Canyon in Idaho is namelijk nóg hoger. De ruim 2.400 meter diepe kloof is tot stand gekomen door de krachtige invloed van de Snake River die de oorspronkelijke rotsformatie in tweeën splitste. Door de aanwezigheid van de rivier zijn er tal van watersportmogelijkheden. Daarnaast leent de kloof zich natuurlijk uitstekend voor een stevige hike.

 

 

De mooiste sterrenhemel

USA Today heeft een lijst samengesteld van de tien beste plekken in de Verenigde Staten. Tussen Alaska, Hawaii, New York City en New Orleans staan ook het skigebied Sun Valley en het nabijgelegen stadje Ketchum in Idaho. Het gebied wordt geprezen vanwege zijn waanzinnige sterrenhemel.

Sun Valley en Ketchum zijn gelegen in het eerste Dark Sky Reserve in de Verenigde Staten. Wereldwijd zijn er maar twaalf van dit soort reservaten te vinden. Door lichtvervuiling is de Melkweg voor meer dan een derde van de wereldbevolking niet te zien. Maar voor sterrenkijkers en amateurastronomen is er hoop in Idaho

Sandboarden op grote hoogte

Bruneau Dunes State Park is gelegen ten zuiden van Idaho. De hoogste zandduin is 143 meter hoog en daarmee is het tevens de hoogste zandduin in Noord-Amerika. Een leuke manier om de duinen te ervaren is door middel van een sandboard of slee. In het park vind je bovendien het grootste observatorium van Idaho, dus vaak wordt een bezoek aan de duinen gecombineerd met een nachtje kamperen en sterrenkijken.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.