Nieuw fietstraject Cadier en Keer en Eckelrade

Net na Hemelvaart is er een nieuw fietstraject tussen Cadier en Keer en Eckelrade officieel in gebruik genomen. Het bord met de route werd officieel onthuld door wethouder Gerry Jacobs van de gemeente Eijsden-Margraten en routepunt-coördinator Herman Wehkamp van VVV Zuid-Limburg. Het fietstraject is een aanvulling op het fietsgebied in de regio. Het betreft een uniek stukje Eijsden-Margraten.

Het nieuwe fietstraject

Het nieuwe fietstraject loopt van Eckelrade, via de Orenberg naar Cadier en Keer. De Orenberg is een korte, maar pittige kuitenbijter met een stijgingspercentage tot ruim 10%. Deze klim, samen met het landschap dat hier aan vooraf gaat, maken het dubbel en dwars waard om het traject te ontdekken. Het fietstraject ontsluit ook de gemeenten Eijsden-Margraten en Maastricht beter, zodat hier makkelijker een dagtocht gemaakt kan worden. Ook is het fietspad uiteraard aangesloten op het Zuid-Limburgse Fietsknooppuntennetwerk met knooppunten 106 en 66 die te raadplegen zijn via de Routeplanner van Zuid-Limburg op de website.

 

 

Zuid-Limburgse fietsnetwerk

Het aanbrengen van wijzigingen in het Zuid-Limburgse fietsnetwerk is een doorlopend proces. Op verzoek van gemeenten worden regelmatig nieuwe routes en knooppunten toegevoegd. Er wordt daarbij gekeken of de trajecten veilig zijn en attractief voor de fietser. Ook wordt er bewust gekeken naar eventueel beschikbare horeca onderweg. De Zuid-Limburgse VVV-fietskaart wordt medio 2019 eveneens aangepast aan de nieuwe situatie. Het fietsroutenetwerk is inmiddels ruim 1.300 kilometer lang en heeft in totaal 140 knooppunten. Alle wijzigingen zijn ook online verwerkt in de fietsrouteplanner die bereikbaar is via de website.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.