Deze zomerfestivals mag je niet missen

Het is officieel zomer en dat moet gevierd worden. In Tsjechië vind je de allerleukste zomerfestivals waarvan sommigen gehouden worden in burchten en kastelen. In eigen land worden er deze maand knusse optredens bij het kampvuur georganiseerd. Boek je eigen kleinkunst festival in het hippe Brooklyn in hartje New York.

De leukste zomer evenementen vind je in Tsjechië

In Tsjechië worden de zomermaanden gevierd met de leukste zomerfestivals. In het centrum van historische steden, bij kastelen en burchten en op andere unieke locaties kun je genieten van muziek, dans en films. In de Moravische stad Ostrava worden in de maand juli muziekfestivals gehouden op een industrieel erfgoed. Bezoek Boheemse en Moravische burchten en kastelen waar in schilderachtige entourage van juli tot en met september verschillende muziekfestivals georganiseerd. Of bezoek een van de Jazz openluchtfestivals in de Tsjechische steden of ontdek het grootste en meest prestigieuze filmfestival van Midden- en Oost-Europa. Ontdek hier welk zomerfestival in Tsjechië jouw favoriet is.

 

 

Geniet van muziek rond het kampvuur

Wat zijn jouw herinneringen aan de zomerse avonden bij het kampvuur? Zingen bij het kampvuur, op schoolkamp of bij scouting? Lekker opwarmen, mijmeren bij het vuur of broodjes bakken? Iedereen heeft een bijzondere herinnering aan een avond bij het kampvuur. Op 30 juni spelen zo’n 70 muzikanten bij het kampvuur op 15 verschillende Natuurkampeerterreinen in Nederland. Muzikanten uit verschillende provincies in Nederland spelen bekende meezingers of zelf gecomponeerde nummers. De publieksfavorieten worden uitgenodigd om te komen spelen op het Kampvuurfestival op zaterdag 8 september. Lees hier hoe je de dag van de kampvuurmuzikant op 30 juni kunt bijwonen.

Je eigen kleinkunst festival in Brooklyn

Boek deze zomer je eigen kleinkunst festival met een Street art tour in de wijk Bushwick in Brooklyn. De Wijk Brooklyn dankt zijn naam aan de Nederlandse stad Breukelen en is een hippe en aantrekkelijke wijk voor locals én bezoekers. Een echte aanrader is de privé tour Brooklyn’s Beat van Levy’s Unique New York. Wandel over de indrukwekkende Brooklyn Bridge, dwaal door DUMBO – Down Under the Manhattan Bridge Overpass – en geniet van het mooiste uitzicht over Manhattan.

Neem daarna de metro en ontdek Mediterrane, Italiaanse en Joodse winkeltjes en kunst galerietjes. Een andere tip is de onlangs geopende tentoonstelling van Escher in Brooklyn. Is het je al eens opgevallen dat de oneindigheid van Escher terug te vinden is op de trommeltjes van Droste’s cacao? Lees hier alles wat je moet weten voor je reis naar New York.

 

Laat je inspireren voor jouw volgende trip

Ontvang elke week een e-mail met ideeën voor jouw volgende reis. Elke week een thema update over Nederland, Europa en een ver-weg bestemming om jou te inspireren.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Naam

Comments are closed.