Brooklyn

Brooklyn is 1 van de 5 stadsdelen van New York City en het één na grootste stadsdeel van deze bekende stad. Leuk om te weten is dat de naam afgeleid is van het Nederlandse Breukelen en dat de stad in 1646 gesticht is. Zelfs de spreuk van de stad is nog steeds Nederlands: “Een draght maeckt maght”. Dat zullen ook de enige herinneringen zijn die je tegenkomt als je verblijft in het authentieke Brooklyn.

Brooklyn Bridge vanaf Brooklyn

Brooklyn Bridge vanaf Brooklyn

Reizen naar Brooklyn

Omdat de luchthaven Kennedy (JFK) grenst aan Brooklyn kom je meestal in minder dan 40 minuten aan in je hotel in Brooklyn. Met de Airtrain en de L-trein kost je dat minder dan $10 voor een enkele reis.

Vliegtickets naar Brooklyn

Vliegen naar Brooklyn of New York City is tegenwoordig voordelig en hoeft met alle ticket aanbiedingen niet meer dan €300 te kosten. Wat belangrijk is dat je een ESTA visum aanvraagt voor je Brooklyn trip. Zonder geldige ESTA mag je niet naar Amerika reizen. Vraag deze op tijd aan. Op onze speciale ESTA pagina vind je alle tips.

Beste tijd om te reizen naar Brooklyn

In de winter wil het nog wel eens veel sneeuwen in Brooklyn. In de andere jaargetijden is het heerlijk vertoeven in dit gedeelte van New York. Dankzij de airco’s in bijna alle gebouwen is het in de zomer aangenaam koel en heerlijk winkelen of eten.

 

 

 

 

 

Bezienswaardigheden in Brooklyn

Er is veel te zien in Brooklyn. Dit stadsdeel bestaat zelf uit een aantal wijken. Daarvan zijn Williamsburg, East Williamsburg, Bushwick, DUMBO en Brooklyn Heights de bekendste gedeeltes van Brooklyn. Ook gangster Al Capone (1899-1947) kwam uit Brooklyn, evenals zangeres Barbra Streisand en acteur Eddie Murphy. De jongere generatie zal vooral Jay-Z en Lil’ Kim kennen als bekende Brooklyn rappers.

Brookly Academy of Music

Brooklyn Academy of Music


Eén dag is niet voldoende om alles te zien dat Brooklyn te bieden heeft. Wij adviseren om per dag 3 bezienswaardigheden te bezoeken en minimaal 2 dagen Brooklyn te bezoeken. Dat geeft genoeg tijd voor ontspanning en om het beste van Brooklyn te zien.

 

Dit zijn de leukste hotspots in New York City

Download nu een handige reisgids over New York City. Alleen vandaag gratis te downloaden!

 

Streetart in Brooklyn

Een van de wijken in Brooklyn waar je streetart kunt bewonderen in Bushwick. Deze wijk bestaat uit industrie, winkels en huizen. Die combinatie zie je niet vaak weet eigenaar en gids Matt Levy te vertellen. Vaak is een wijk of alléén industrie of winkels en huizen. Maar deze 3 gecombineerd is uitzonderlijk. En dat maakt Bushwick uniek merk je als je door de wijk loopt met een privé tour van The Levys’ Unique New York.

Gids Matt Levy

Gids Matt Levy


Nadat de wijk 1,5 miljoen inwoners verloor in de jaren ’50 door het instorten van het industrieel tijdperk en de daaropvolgende “whiteflight” begon het verval van Bushwick. Huiseigenaren stopten veel huurders in 1 pand of lieten panden afbranden om geld te incasseren van de verzekering. De wijk leek daarom in de vorige eeuw op een warzone vertelt Matt.
Boek Bushwick in 20e eeuw.

Boek Bushwick in 20e eeuw.

Dat zorgde ervoor dat de huren laag waren en kunstenaars hun intrek namen in verlaten industrie panden. Matt tipt: Als je gordijnen ziet hangen in een industrieel pand wonen er mensen, anders is het leegstaand of nog steeds in gebruik als bedrijfshal. De kunstenaars begonnen met het versieren van muren, in eerste instantie illegaal en later legaal of zelfs betaald:

  • Tag
  • Permissioned
  • Commissioned

De laatste ontwikkeling is vooral interessant. Diezelfde bedrijven die ervoor zorgen dat gentrificatie een buurt duurder en duurder maakt en kunstenaars laat verhuizen. Die bedrijven huren de kunstenaars weer in om streetart te maken in Bushwick. In zekere zin kun je dus wel zeggen dat:

StreetArt Gentrifies

sluit Matt zijn verhaal af aan het einde van de privé tour. Wat blijft zijn de herinneringen en foto’s van de ontelbare werken. Want zie je een mooi stuk street-art maak er dan een foto van. Over een maand kan het vervangen zijn door het werk van een andere artiest van de Bushwick Collective.

Reclame verpakt als streetart in Bushwick

Reclame verpakt als streetart in Bushwick

Voorheen een grote Duitse brouwerij, nu een Chinese noodles fabriek

Voorheen een grote Duitse brouwerij, nu een Chinese noodles fabriek

Coney Island

Het amusements park op Coney Island is bij iedereen bekend van de films en series. De houten achtbaan is de bekendste attractie. Maar weet je ook dat het eigenlijk Luna Park heet? Het is het grootste park van heel New York City en heeft meer dan 50 attracties. Volgens het park zelf zijn zowel de hot dog als het softijsje daar geboren. Prijzen voor toegang tot Luna Park op Coney Island beginnen bij ongeveer $35 per persoon.

Cyclone houten achtbaan in Luna Park

Cyclone houten achtbaan in Luna Park

Musea in Brooklyn

Veel kunst vind je op straat in Brooklyn. In het Industry City gebouw, een voormalige industrieel gebouw aan het water, bestaande uit 15 gebouwen, vind je een interessante expositie van een Nederlands kunstenaar. “Escher, the Exhibition & Experience” is daar tot tot 2 maart 2019 te zien. Met de gratis audio guide of de app op je eigen telefoon (er is gratis WiFi) word je rondgeleid door het leven van Maurits Cornelis Escher. MC. Escher, die zijn werk altijd signeerde met MCE is bekend om zijn wiskundige kunst. Hij gebruikt perspectief, onmogelijke ruimtelijke objecten, oneindigheidsbenaderingen en isometrische illusies om te kijker te verwarren. Alle werken tonen een grote mate van wiskundig inzicht en intelligentie van Escher. Een wisseling in zijn werk kwam in 1936 nadat Escher het zuiden van Spanje bezocht en de Moorse bouwwerken zoals het Alhambra had bezocht en bestudeerd. In zijn werken vanaf die periode lopen geometrische figuren, verbeelding en objecten in elkaar over. Zoals het werk waarin witte volgens ineens veranderen in zwarte vogels.

 

Kaarten dienen vooraf gekocht te worden op www.eschernyc.com en zijn te krijgen vanaf $20. For 65-plussers geldt een korting, zij betalen $15. Kinderen van 5-11 jaar betalen $6.

Dag & Nacht van Escher

Dag & Nacht

Met de gratis app heb je een audio guide van Escher NYC

Met de gratis app heb je een audio guide

Ook IKEA maakt gebruik van Escher

Ook IKEA maakt gebruik van Escher

 

Hotels in Brooklyn

Volgens Booking.com zijn er meer dan 180 hotels in Brooklyn voor elke budget. Ontdek de uitgebreide accommodatie mogelijkheden met onze tips en bespaar geld op je verblijf in Brooklyn.

 

 

Eten en drinken in Brooklyn

De diversiteit in Brooklyn zorgt voor een grote verscheidenheid aan restaurants. Van hamburgertenten, hotdogs stands en pizzeria’s tot fruitstalletjes. Ook aan coffee shops met goede koffie is geen gebrek in Brooklyn. De kleine keten Blue Bottle heeft tegenwoordig zelfs een vestiging buiten New York.


In Brooklyn kom je veel fruitstalletjes tegen

In Brooklyn kom je veel fruitstalletjes tegen

Frankfurters in Brooklyn

Frankfurters in Brooklyn

 

Dit zijn de leukste hotspots in New York City

Download nu een handige reisgids over New York City. Alleen vandaag gratis te downloaden!