De leukste zomerevenementen vind je deze zomer hier in Tsjechië

In de zomermaanden wordt er van alles georganiseerd in Tsjechië. In het centrum van historische steden, bij kastelen en burchten en op andere unieke locaties kun je genieten van muziek, dans en films. Bezoek één – of meer – festivals en proef de onvergetelijke sfeer van een Tsjechische zomer.

Muziekfestivals in Ostrava

In de Moravische stad Ostrava vinden in juli twee grote muziekfestivals plaats. Beats for Love is een dance festival en diverse Nederlandse artiesten treden op, zoals Dannic, Rodg en Noisecontrollers. Het festival wordt gehouden op een bijzondere locatie, namelijk het industrieterrein Dolní Vítkovice dat industrieel erfgoed is. Een week later vindt op dezelfde locatie het grootste muziekfestival van Tsjechië plaats. Colours of Ostrava is een vierdaagse festival met een uitgebreid programma. Dit jaar zullen grote namen zoals George Ezra, Jessie J en Paul Kalkbrenner op het podium staan. Naast muziek is er ook een alternatief programma met theater, films en workshops.

 

 

De Praagse Gay Pride

Praag heeft een bruisende gay scene en in de zomer wordt het grootste gay event van het jaar georganiseerd. Prague Pride werd in 2011 opgericht door een groep expats. Wat begon als een kleinschalige optocht is inmiddels uitgegroeid tot een week lang feest met bijna een miljoen bezoekers en een optocht van 35.000 mensen. Er zijn workshops, openluchtconcerten en er is een hardloopwedstrijd door het Stromovka Park.

Prague Pride Parade

Prague Pride Parade

Muziekfestivals bij Tsjechische kastelen

In de schilderachtige entourage van Boheemse en Moravische burchten en kastelen worden van juli tot en met september acht muziekfestivals georganiseerd. Dit rondtrekkende festival genaamd Hrady CZ gaat ieder jaar van start op 13 juli bij de burcht Točník ten zuidwesten van Praag. De muziekfestivals vinden daarna plaats in Švihov en bij andere kastelen zoals kasteel Bouzov. Hrady CZ eindigt het eerste septemberweekend bij de Moravische burcht Bezděz. Festivalbezoekers kunnen tickets online bestellen voor een gereduceerd tarief of op de dag zelf.

Films in première in Karlovy Vary

Elk jaar vindt in het kuuroord Karlovy Vary het grootste en meest prestigieuze filmfestival van Midden- en Oost-Europa plaats. Het Karlovy Vary International Film Festival werd opgericht in 1946 en presenteert elk jaar de première van meer dan 200 films van over de hele wereld. Tijdens de sluitingsceremonie wordt er een Crystal Globe uitgereikt. Grote kans dat je tijdens dit event bekende acteurs en regisseurs tegenkomt. Filmliefhebbers kunnen online tickets kopen voor één of meerdere films.

 

 

Jazz in Bohemen

Bohemia JazzFest is een openluchtconcert en vindt plaats in het centrum van zes Tsjechische steden. De aftrap is in Praag en hierna kun je ook in Pilsen, Liberec, Domažlice, Tábor en Brno genieten van jazzmuziek. Het festival is gratis en ongeveer drie artiesten treden per avond op.

Meer informatie:
www.colours.cz
www.b4l.cz
www.praguepride.cz/en
www.hradycz.cz
www.kviff.com/en
www.bohemiajazzfest.cz/en

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.