Van deze bucketlist bestemmingen word je heel blij

Ga op bizonjacht in North Dakota of bezoek Legoland met de kinderen in Denemarken. Van al deze bucketlist activiteiten word je blij! In Friesland knuffel je met koeien en ga je Fierljeppen met familie. Op deze Nederlandse tradities ben je natuurlijk trots, net als op jouw favoriete Kerstmarkt van 2017.

Op bizonjacht in North Dakota

Duizenden jaren werd North Dakota bewoond door de Indiaanse stammen Lakota en Dakota. In 1883 kwam Theodore Roosevelt als 25-jarige jongeman naar de Dakota Territory om op bizons te jagen in de ongerepte natuur. Hij kocht meerdere ranches in het westelijke natuurgebied van North Dakota. Deze werden na zijn dood samen gevormd tot het Theodore Roosevelt National Park. Tegenwoordig wordt er niet meer gejaagd maar kun je de bizons, wapitiherten en prairiehonden in hun natuurlijke omgeving bewonderen. Naast bizons heeft het Theodore Roosevelt National Park tal van unieke diersoorten zoals steenarenden en coyotes.

 

 

Het natuurgebied is ingedeeld in 2 verschillende regio’s, de Noordelijke en Zuidelijke unit. Beiden kennen bijzondere, kleurrijke panorama’s, die vooral bij zonsopgang en zonsondergang door de schaduw schakeringen van de canyons spectaculair zijn. Het uitkijkpunt Painted Canyon Look in de Zuidelijke unit en Oxbow Overlook in de Noordelijke unit zijn zeker aanraders. Doordat het natuurpark lang bewoond is geweest door de Native Americans, kent het nog veel Indiaanse nalatenschap, zoals Lake Sakakawea, vernoemd naar de vrouw die Lewis en Clark op weg hielp tijdens hun beroemde expeditie. Of de Maah-Daah-Hey Trail, afkomstig van de Mandan-indianen. Het eerste houten huisje van Theodore Roosevelt, de Elk Ranch is ook nog te bezichtigen. Het park is een stuk minder toeristisch dan de bekende nationale parken als Yellowstone, dus je kunt in alle rust en ruimte genieten van de indrukwekkende omgeving. En mocht je de auto eens willen laten staan; het park is ideaal om te verkennen per paard, te voet of met de fiets. Met wie ga jij het Theodore Roosevelt National Park bezoeken?

Deze hotels liggen vlakbij het centrum van North Dakota:

Legoland bezoeken met de kinderen in Denemarken

Ieder jaar introduceert het originele familiepark LEGOLAND® een nieuwe attractie. Dit jaar is dat World’s Tallest; 5 replica’s van de hoogste bouwwerken ter wereld, gebouw van 830.000 Legosteentjes. Wist je trouwens dat Legoland volgend jaar haar 50ste verjaardag viert? Ben jij ook benieuwd naar de attractie die bij deze verjaardag hoort?

Samen met de Telegraaf en TUI is dit samengesteld. Vanaf €246 verblijf jij met je gezin in een appartement of bungalow in Ribe in Zuid-Denemarken. Natuurlijk is een bezoek aan LEGOLAND® of het LEGO® House inbegrepen.

Deze kindvriendelijke hotels liggen dichtbij Legoland:

Koeien knuffelen en Fierljeppen in Friesland

Krijg de kans om koeien en kalfjes te knuffelen in Friesland. Of melk een (kunst)koe met de hand. Durf jij het aan om verse melk te tappen bij een Friese boer? De echte durfals gaan met een andere reden het weiland in. Voor de Friese cultuursport Fierljeppen. Heb jij het al eens geprobeerd?

Verblijf in een van deze charmante hotels in Friesland:

Doe mee en stem op de de beste kerstmarkt van 2017

Wat is de beste kerstmarkt van 2017? Waar drink je de lekkerste glühwein? Waar vind je de mooiste kerststal en verkochten ze de beste cadeaus voor onder de kerstboom? Laat het ons weten in de poll. Doe mee en kies jouw favoriet. De kerstmarkt met de meeste stemmen van het publiek wint de Kerstmarkt Award 2017.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.