Special Thailand: Het land van de glimlach

Ontdek Thailand in Azië. Met haar altijd vriendelijke inwoners is een bezoek aan dit land een verademing. In het noorden ziet u de indrukwekkende sawa’s (rijstvelden) en op de zuidelijke eilanden kunt u bij volle maan feesten tot middernacht. Bezoek de bekende Night Markets, eet de lekkerste Thaise curry’s en bezoek de majestueuze paleizen en indrukwekkende tempels van Thailand.

Ochtend in Thailand

In de drukke straatjes is het ’s ochtends vroeg al gezellig druk. Overal waar u kijkt staan kraampjes, stalletjes en vindt u de meest uiteenlopende souvenirs.

Ontbijt

Een ontbijt in Thailand is anders dan een westers ontbijt. Een traditioneel Thais ontbijt is bijvoorbeeld Pad Thai. Dit rijstgerecht is misschien een beetje zwaar op de maag voor vakantiegangers. In uw hotel kunt u vaak aan een buffet ontbijten, waar de meest uiteenlopende gerechten staan, van Pad Thai tot American pancakes. De meeste hotels bieden vers fruit, verse vruchtensappen of pancakes met ananas of banaan. Ook kunt u in veel eettentjes English Breakfast krijgen.

Wat Arun

Tempel Wat Arun is zeker de moeite waard om te bezoeken ©Elbrich Verschuren

Koffie

Hoewel er tien jaar geleden bijna geen koffie te verkrijgen was in Thailand, is het land nu met een inhaalslag bezig. Dus gelukkig kunt u ook tijdens uw bezoek aan Azië met een bakje koffie de dag beginnen. Let wel op dat de koffie in restaurants anders kan zijn dan u misschien gewend bent. In Bangkok kunt u bij Roast Coffee & Eatery. Als u in Chiang Rai bent, is Doi Chaang een aanrader.

Bezienswaardigheid

Na een ontbijt heeft u voldoende energie om het altijd gezellig drukke China Town in Bangkok in te gaan. Hier vindt u de meest uiteenlopende souvenirs en kunt u van de lokale keuken proeven. Ook zijn hier veel kraampjes met vers fruit.

Middag in Thailand

Vanuit China Town in Bangkok kunt u met de boot de Chao Praya rivier oversteken en een bezoek brengen aan de Wat Arun tempel. Maar na een ochtend vol nieuwe indrukken heeft u misschien ook wel trek gekregen…

Lunch

Eten gaat in Azië anders dan in het westen. In Thailand eet men de hele dag door kleine hapjes. Heeft u een stevig ontbijt gehad en heeft u nu stevige trek? Ga dan naar en bestel een van de heerlijke Thaise curry’s. Bij de kleine kraampjes en eettentjes die op elke hoek van de straat te vinden zijn, kunt u terecht voor een klein hapje of een echte Thaise specialiteit.

Koh Phanang

Kom tot rust op een van de heerlijke eilanden die Thailand rijk is ©Elbrich Verschuren

Bezienswaardigheid

De Wat Arun is een boeddhistisch tempelcomplex in Bangkok. De tempel is vernoemd naar de god Aruna. Dit is de god van de Dageraad. De tempel ligt op de westelijke oever van de Chao Praya rivier. De toren van de tempel is versierd met ingelegde stukjes gekleurd porselein. U kunt de rivier met de boot oversteken, dit kost rond de 30 baht. De boten gaan de hele dag door, er verschillende haventjes waar u op kunt stappen. U kunt op de boot een kaartje kopen of in de haven.

Avond in Thailand

Een bezoek aan een Night Market moet u zeker brengen wanneer u in Thailand bent. Hier kunt u lokale specialiteiten krijgen en kleine smakelijke hapjes. Een bezoek aan een Night Market is een belevenis op zich, hier komen ook veel locals hun inkopen doen of een hapje eten.

Diner

Wanneer u in Phuket bent, is Baan Rim Pa een prachtige locatie om te dineren. Baan Rim Pa ligt aan zee dus voor een romantisch diner bent u hier aan het juiste adres. Voor een bijzondere ervaring kunt u ook dineren op een cruise, die u over de Chao Praya rivier voert onder het genot van de heerlijkste Thaise gerechten.

Bezienswaardigheid

Wanneer u in Bangkok bent, kunt u na uw diner naar Khao San Road. Deze back packer straat is bekend vanwege de vele bars, clubs en cafés en biedt aan ieder wat wils. Ook kunt u hier een pedicure krijgen van honderden visjes bij Dokter Fish. Of loop eens door de populaire wijk Siam. Deze wijk heeft een beroemde Night Market waar u de mooiste souvenirs kunt kopen.

Hotel

Bent u in Phuket? Overnacht dan bij het Royal Embassy Resort & Spa. Hier kunt u ook veel activiteiten ondernemen, vraag bij de balie van uw hotel voor meer informatie. Op het eiland Koh Tao kunt u overnachten in luxe villa’s met eigen balkon bij Haad Tien Beach Resort. Wanneer u in Bangkok even aan de drukte wilt ontsnappen, logeer dan in het Ariyasomvilla hotel.

Waterval Thailand

Neem een frisse duik na een lange dag ©Elbrich Verschuren

Vliegen naar Thailand

Wanneer u een vliegt naar Thailand duurt dit vanaf Schiphol ongeveer 10 uur. KLM vliegt meerdere keren per week naar Bangkok of Phuket.
Wanneer u met Emirates vliegt, kunt u uit een ruime keuze aan vluchten kiezen die bestemmingen hebben door heel Thailand. Vakantie, zowel georganiseerde als reizen op maat naar Thailand vindt u op bezoekthailand.nl

Comments are closed.