Rhode Island

Rhode Island, beter bekend als de Ocean State of zoals de inwoners hun staat zelf ook wel noemen “The Biggest Little State”, is met 60 bij 80 ofwel 3.100 km2 Amerika’s kleinste staat. Gelegen in het hart van New England is het een kleurrijk gebied met vele schattige dorpjes, mooie kerkjes en natuur en lange zandstranden. 1/3 Van Rhode Island bestaat uit water en dit verklaart ook meteen hoe Newport aan zijn naam als zeilhoofdstad van de wereld komt.

Watersport langs kustlijn Rhode Island

Watersport langs kustlijn Rhode Island

Dat de Gouden Eeuw van grote invloed is geweest op het huidige stadsbeeld van Newport is te zien aan de enorme herenhuizen die tot op de dag van vandaag te bezoeken zijn. Met Providence als culturele en culinaire hoofdstad heeft Rhode Island alles wat een staat zich wensen kan.

Klein maar fijn, dat is hoe Rhode Island het beste omschreven kan worden. Historische hoogtepunten, idyllische witte zandstranden, een jaloersmakende keuken en talloze sportmogelijkheden, ‘Little Rhody’ heeft van alles wat!

 

Download hier de officiële brochure over de USA

In samenwerking met Visit the USA, het officiële verkeersbureau van Amerika, bieden wij je een inspirerende interactieve brochure over de USA aan. Download hem nu gratis voor je desktop, tablet en mobiel.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

 

Blijf op de hoogte van Rhode Island met onze nieuwsbrief vol leuke tips en de vervoersmogelijkheden.