Natuur in Rhode Island

natuur-icoon-verkeersbureaus
Google ‘Rhode Island’ en je zult meteen verkocht zijn door de prachtige plaatjes die je scherm passeren. Een ding is zeker en dat is dat deze kleine staat een grootse natuur heeft. Uniek is de grote diversiteit aan landschappen op zo’n klein oppervlak. Dit is ook een van de redenen dat de inwoners van deze beeldschone staat er alles aan doen om hun natuur te beschermen.

De ‘Ocean State’ is gezegend met meer dan 400 miles (zo’n 645 kilometer) aan kustlijn, 100 publieke-en privé stranden en ontelbaar publieke tuinen. Om er zeker van te zijn dat zowel de inwoners als de bezoekers van ‘Little Rhody’ zoveel mogelijk van deze schoonheid mee kunnen pikken heeft de staat de ‘Rhode Island Nature Trails’ opgezet.

Vogels spotten

Het milde klimaat en het koude water van de Atlantische Oceaan maken Rhode island de perfecte thuishaven voor vogels. Met meer dan 300 verschillende vogelsoorten is deze staat de place-to-be voor vogelliefhebbers en speciaal voor hen heeft Rhode Island het Birdwatchers Nature Trail in het leven geroepen.

vogels-rhode-island

Vogels spotten op Rhode Island

Kustlijn

Maak kennis met een van ‘s werelds meest ongerepte stukjes natuur tijdens de Costal Nature trail. Deze educatieve tour neemt je mee langs de diverse ecosystemen die deze staat rijk is. Van hoge kliffen tot uitgestrekte witte zandstranden tot keurig onderhouden vuurtorens, dit is een van de meest indrukwekkende kustlijnen die er zijn. Je kunt deze tour zelf samenstellen dus laat je goed informeren over de mogelijkheden die Rhode Island je biedt.

 

Download hier de officiële brochure over de USA

In samenwerking met Visit the USA, het officiële verkeersbureau van Amerika, bieden wij je een inspirerende interactieve brochure over de USA aan. Download hem nu gratis voor je desktop, tablet en mobiel.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

 

strand-misquamicut-rhode-island

Strand, Misquamicut, Rhode Island

kustlijn-rhode-island

Kustlijn Rhode Island. Bron: Maine Imaging

Tuinen

Een van de eerste dingen die opvallen tijdens een bezoek aan Rhode Island zijn de rijkdom en elegantie die de staat uitstraalt. Keurig onderhouden tuinen en enorme statige landhuizen nemen je mee terug naar een tijd waarin alles kon en niets te gek was, de Gouden Eeuw. Het is dan ook in deze periode geweest dat tuinieren tot een kunst werd verheven. De inwoners van Rhode Island zijn nog altijd enorm trots op hun tuinen en dit delen ze graag met de rest van de wereld. Absoluut de moeite waard zijn de tuinen van Blithewold, Roger Williams Park en Wilcox Park, allen ontworpen door gerenommeerde landschapsarchitecten.

tuinen-blithewold-rhode-island

Tuinen Blithewold Mansion, Rhode Island

Of je nou een vogelspotter, wandelaar, fietser of watersporter bent, deze rijke en kleurrijke staat heeft voor ieder wat wils!

 

Download hier de officiële brochure over de USA

In samenwerking met Visit the USA, het officiële verkeersbureau van Amerika, bieden wij je een inspirerende interactieve brochure over de USA aan. Download hem nu gratis voor je desktop, tablet en mobiel.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*