Natuur in Minnesota

natuur-icoon-verkeersbureaus
Parken, woestenij, ongerepte wildernis met arenden wolven en beren, ben jij een echte natuurliefhebber en wil je jezelf het liefst verliezen in de natuur van Amerika, dan ben je in Minnesota aan het juiste adres. Deze plattelandsstaat staat bekend om haar natuurschoonheid.

Beer in het North American Bear Center

Beer in het North American Bear Center

Minnesota kent twee grote steden: Minneapolis en Saint Paul, deze worden ook wel eens de twee-eenheid genoemd. Zelfs binnen deze steden kun je naar hartenlust wandelen, fietsen en kanoën, maar geniet ook vooral buiten de steden en ontdek de zeer mooie nationale parken. Naast de schitterende parken zijn er de 11.000 meren en bijna 2.000 kilometers aan kanoroutes. In de stad Minneapolis kun je het beste de fiets pakken en genieten van de vele parken en wel 22 meren, maar als je de echte natuur op wilt zoeken, moet je naar buiten, uit de stad en richting de Nationale Parken zoals het Voyageurs National Park.

 

Dit zijn de hotspots van Minnesota

Download nu handige tips over Minnesota. Alleen vandaag gratis te downloaden!

 

Nationale parken

Welk park is geschikt voor jou? Houd je van water en vaar je het liefst door de natuur, dan is Voyageurs National Park ideaal. Fiets je liever door een park, en wil je weten hoe de Mississippi is ontstaan? Ga dan naar het oudste park: Itasca State Park. Voor meer informatie over alle parken en om ‘jouw beste park’ voor Minnesota te vinden, kun je het beste naar de website gaan van het National Park Service.

Rainy Lake Voyaguers National Park

Rainy Lake Voyaguers National Park

 

 

 

 

 

Voyageurs National Park

Het Voyageurs National Park is alleen per boot bereikbaar en dat maakt het natuurlijk al spannend. Met de auto kun je er wel heen, maar je kun het dan slechts vanaf de kant bewonderen en dat zou zonde zijn. Een derde van het oppervlakte van dit nationale park bestaat uit water. Een vrij jong park in een oude omgeving, wil je weten waar het ligt? Bekijk dan de kaart hieronder.
voyageurs-national-park-minnesota-1
Met 4 grote (Rainy Lake, Kabetogama Lake, Namaken en Sand Point Lake) en 26 kleinere meren kun je jezelf goed vermaken met je kano, kajak of simpelweg een motorboot. Zwem hier en daar om jezelf even lekker op te frissen of vang een vis in deze natuur. Visapparatuur kun je overigens huren, en ook is het toegestaan om te kamperen. Overvolle parken is niets nieuws, in veel Amerikaanse parken vind je meer toeristen met hun fototoestel dan van de echte bewoners: de vogels, bosdieren en adelaars. Gelukkig zal je in Voyageurs nog wel worden gewekt door vogels en niet door mensen. Zonder reservering, registratie noch betaling kunt u genieten van de rijkdom van Voyageurs.

Praktische informatie over het Voyageurs National Park

Het park is te bereiken via de US 53 vanuit Virginia of vanuit het Zuiden, zoals je op de kaart kan zien kun je er ook vanuit International Falls naartoe. Als je eenmaal bij de rand bent, kun je per boot verder, deze zijn overal te huur. Het park is het hele jaar geopend, maar er wordt aangeraden om in de lente te gaan tot aan de vroege herst. Wil je nog meer informatie met een uitgebreide park kaart, ga dan naar deze website.

voyageurs-national-park-minnesota-2

 

Download hier de officiële brochure over de USA

In samenwerking met Visit the USA, het officiële verkeersbureau van Amerika, bieden wij jou een inspirerende interactieve brochure over de USA aan. Download hem nu gratis voor je desktop, tablet en mobiel.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

 

voyageurs-national-park-minnesota-3

voyageurs-national-park-minnesota-4

voyageurs-national-park-minnesota-6

Ontdek Voyageurs National Park met de sneeuwscooter

Ontdek het park met de sneeuwscooter

voyageurs-national-park-minnesota-vissen-zonsondergang

Itasca State Park

Het oudste park van Minnesota is het Itasca State Park. In 1891 werd dit park het eerste staatspark van deze regio en het is het tweede oudste park van de Verenigde Staten. Wil je weten waar het ligt? Bekijk dan de kaart hieronder.

Mississippi River Lake Itasca

Mississippi River Lake Itasca

Het park bezit meer dan 32 duizend hectare en 100 meren. Het meer Itasca Lake is een van de belangrijkste, hieruit ontstaat de langste rivier ter wereld: De Mississippi. In dit staatspark kun je ook talloze historische sites vinden. Bezoek bijvoorbeeld de Itasca Indische begraafplaats.

Hier begint de Mississippi river

Hier begint de Mississippi river

Of huur een boot en ga vanaf de Douglas Lodge richting de born van de Mississippi. De 220 vogelsoorten zijn in een lijst opgenomen en Itasca State Park wordt als een van de balngrijkste vogelgebieden van Minnesota beschouwd. Een paradijs voor vogelliefhebers dus. Het Department of National Resources heeft zelfs een lijst gemaakt, zodat als je op weg bent de vogels die je hebt gezien kunt afvinken.

Praktische informatie over het Itasca State Park

Je kunt het park via het zuiden inrijden, via de US 71, zo’n 37 kilometer ten noorden van Park Rapids. Vanaf Bemidji, de oostelijke ingang pak je de US 71 en daarna de SH 200. En je kunt het park via het noorden bereiken door zo’n 31 kilometer op de SH 200 te rijden vanuit Bagley on State. Voor meer informatie en de beste bezoektijden, kun je op deze website terecht.

Bizon in het Blue Mounds State park

Bizon in het Blue Mounds State park

itasca-state-park-1

itasca-state-park-2

 

Download hier de officiële brochure over de USA

In samenwerking met Visit the USA, het officiële verkeersbureau van Amerika, bieden wij jou een inspirerende interactieve brochure over de USA aan. Download hem nu gratis voor je desktop, tablet en mobiel.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

 

itasca-state-park-wandelen

Fietsers op de Paul Bunyan fiets route

Fietsers op de Paul Bunyan fiets route

Pipestone National Monument Minnesota

Pipestone National Monument