Natuur in Minneapolis

natuur-icoon-verkeersbureaus
De stad Minneapolis bezit prachtige parken waar je heerlijk kunt uitrusten na een lange dag te hebben gewandeld door deze metropool. Minnesota wordt ook wel Land of 10.000 lakes genoemd en Minneapolis doet daar niet aan onder. In deze City of Lakes kun je genieten van talloze meren en uitkijken over de Mississippi.

Gold medal Park Stone Arch Bridge

Stadsparken

In de staat Minnesota ligt Minneapolis met haar vele meren en schitterende parken. Volgens TripAdvisor behoren Minnehaha Park, het Loring Park en Gold Medal Park tot de drie best bezochte en mooiste parken. Ga je in de zomer naar Minneapolis en wil je een park bezoeken? Download dan de zomerhighlights en bekijk een gedetailleerde kaart. Ben je in de winter in Minneapolis, dan is er de speciale kaart met winterhighlights.

Minnehaha Regional Park

Jaarlijks bezoeken zo’n 850.000 toeristen het Minnehaha Park. Waarom is dit Minneapolis’ meest bezochte park? Het is het oudste park in deze stad en beschikt over een majestueuze 53-voet waterval. Je vindt hier veel kalksteen en hebt mooie vergezichten over de rivier. Een aanrader is om dit park op de fiets te ontdekken! In de zomer kan je gratis genieten van een reeks muziek- en filmevenementen. Het park werd officieel Minnehaha State Park genoemd toen Minneapolis het park kocht van de staat Minnesota. Later werd het een officieel onderdeel van het Mississippi park. Tegenwoordig heet het park Minnehaha dat van in Dakota taal waterval betekent, daarnaast is er de populaire vertaling van ‘lachend water’.

Minnehaha Falls

Minnehaha Falls

Praktische informatie over het Minnehaha Regional Park

Het park is van ‘s ochtends 6 uur tot 12 uur ‘s avonds open. Sommige delen worden echter om 10 uur ‘s avonds al gesloten. Klik hier voor een plattegrond van het Minnehaha Regional Park. Zie hieronder een kaart van het Minnehaha Regional Park:

Loring Park

In het Loring Park kan elke fiets- en wandelliefhebber haar hart ophalen. Het is verbonden met de Minneapolis Sculpture Garden, waar je via de voetgangersbrug de Irene Hixon Whitney Bridge komt. Dit park ligt aan een groot meer. Bekijk de foto’s hieronder om alvast in de sfeer te komen.

Praktische informatie over het Loring Park

Het park is van 6 uur ‘s ochtends tot 10 uur ‘s avonds geopend. Zie hieronder een kaart van het park:

 

Dit zijn de hotspots van Minneapolis

Download nu handige tips over Minneapolis. Alleen vandaag gratis te downloaden!

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden

 

Gold Medal Park

Het Gold Medal Park is ongeveer 7,5 hectare groot en ligt in het hart van de Saint Anthony Falls. Dit is een grote waterval in de Upper Mississippi River. Je kunt helemaal naar de top via een spiraalvormige stoep en op de top kun je uitrusten op bankjes en heb je een prachtig vergezicht over de rivier de Mississippi. Loop door dit park en ontdek de historische delen langs de Mississippi rivier in Minneapolis.

Gold Medal park

Praktische informatie over het Gold Medal Park

Ook dit park is van 6 uur ‘s ochtends tot 10 uur ‘s avonds geopend. Zie hieronder een kaart van het park:

 

Download hier de officiële brochure over de USA

In samenwerking met Visit the USA, het officiële verkeersbureau van Amerika, bieden wij je een inspirerende interactieve brochure over de USA aan. Download hem nu gratis voor je desktop, tablet en mobiel.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

 

Bde Maka Ska

Het Bde Maka Ska meer is het diepste meer van Minneapolis. Ideaal voor een dagje naar het strand, om te picknicken of watersporten te beoefenen.

Bde