Historie van Minnesota

bezienswaardigheden-icoon-verkeersbureaus Minnesota trad in 1858 toe tot de Verenigde Staten van Amerika en werd daarmee de 32e staat. De belangrijkste en grootste steden van de staat zijn de Twin Cities; St Paul en Minneapolis. De geschiedenis van deze staat kun je verdelen in de periode van de Franse bonthandelaren, de kolonisatie en de industriële ontwikkeling.

De bonthandelaren

Het belangrijkste handelsproduct van Minnesota was bond en daar kwam ook Pierre-Esprit Radisson achter. Hij was een Franse ontdekker en handelaar en ontdekte de staat Minnesota waarschijnlijk rond de jaren 1660. Hij reisde samen met zijn zwager Médard Chouart, Sieur de Groseilliers, die ook een ontdekker en een handelaar was. Zij werden ook wel voyageurs genoemd en ontdekten de vele meren en rivieren in het gebied. De bonthandel werd na de Amerikaanse Revolutie steeds belangrijker. Er kwamen verschillende forten maar één is altijd zeer belangrijk geweest, het eerste Amerikaanse fort: Fort Snelling. Dit fort werd in 1824 gebouwd. Vanuit Fort Snelling werd de regio beter ontdekt en werd er handel gedreven. In de 19e eeuw heeft dit fort goed geholpen bij de bescherming van de bonthandel.

De kolonisatie

Rond 1840 werd het territorium van Minnesota gekoloniseerd en werden er belangrijke verdragen met de indianenstammen getekend. De Chippewa en de Dakota indianenstammen speelden daarbij een belangrijke rol. In 1854 werd Saint Paul een officiële stad en de eerste grondwet van de staat Minnesota werd in 1857 aangenomen. Rond diezelfde tijd woonden er rond de 150.000 mensen in Minnesota. De strijd met de indianen is er altijd geweest, want ondanks de verdragen die zij tekenden, wilden zij vaak hun land terug. Om die reden is de Dakota oorlog uitgebroken.

Naar nu

In de twintigste eeuw zijn veel Scandinaviërs naar Minnesota geëmigreerd. De industrie ontwikkelde zich snel en Minessota ontwikkelde zich van een bontindustrie naar een belangrijke speler in de wereldwijde ijzerertsproductie. Ook dat tijdperk is nu voorbij. Minesota is op dit moment zeer belangrijk geworden in de toeristenbranche. Jaarlijks bezoeken er meer dan 20 miljoen toeristen deze staat en genieten van al het natuur en kunst en cultuur van Minnesota.

 

Download hier de officiële brochure over de USA

In samenwerking met Visit the USA, het officiële verkeersbureau van Amerika, bieden wij je een inspirerende interactieve brochure over de USA aan. Download hem nu gratis voor je desktop, tablet en mobiel.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

 

Minnesota Historical Society

Sinds 1849 is de Minnesota Historical Society opgericht en zijn ze uitgegroeid tot één van de grootste en meest prestigieuze historische verenigingen van het land. Ze bieden educatieve en toeristische evenementen aan en spelen een belangrijke rol in de monumentenzorg.

MNHS doet veel onderzoek en verwierf hun eerste historische site in 1958. Ze werken samen met lokale historische organisaties en archeologische projecten. Ben je benieuwd waar de 26 historische sites liggen en de musea zijn? Bekijk alle plekken hier: www.mnhs.org/visit Voor meer informatie over de organisatie kun je op deze website terecht: www.mnhs.org