South Carolina

natuur-icoon-verkeersbureaus Voor natuurliefhebbers is er veel te zien tijdens een rondreis door de zuidelijke staten van de Verenigde Staten. De natuur is hier vaak veel interessanter dan men in eerste instantie denkt. Met name de staat South Carolina biedt een enorme verscheidenheid aan de meest prachtige landschappen.

south-carolina-myrtle-beach-skywheel

Pier bij Myrtle Beach in South Carolina

South Carolina

South Carolina is een veelzijdige staat. Bekend om haar fantastische stranden, maar ook om haar rijke cultuur en historie. Zo kent het authentieke Charleston een historie van meer dan drie eeuwen. De architectuur dateert nog van voor de Civil War en is zeer goed bewaard gebleven. De kust van South Carolina is fenomenaal, er is maar liefst 320 kilometer aan strand. Myrtle Beach is de grootste en meest populaire strandbestemming. Met prachtig wit poederzand en een helderblauwe zee kan je hier heerlijk ontspannen in de zon of zwemmen in de zee. Daarnaast kunnen bezoekers hier vissen, surfen of zeilen. In de zomer zijn er talloze zomeractiviteiten te doen waardoor dit ook een ideale bestemming is voor gezinnen. En aan het einde van het jaar kan men met Santa op de foto op het strand van Myrtle Beach, een unieke combinatie van een winters feest in een zonnige setting. Verder kan je vanuit Myrthle Beach heel goed een bezoek brengen aan Brookgreen Gardens met prachtige onder architectuur aangelegde tuinen. Sluit de dag bijvoorbeeld af bij de Wicked Tuna waar je vis kan eten zoals je nog nooit geproefd hebt.

De mooie stranden in South Carolina

Rijd vanaf Myrtle Beach richting Hilton Head en geniet van de prachtige uitzichten over de oceaan. De stranden van het eerder beschreven Charleston zijn ook mooi, maar de stranden van het Kaiwah Island voor de kust van Charleston zijn misschien nog wel spectaculairder!

 

Download hier de officiële brochure over de USA

In samenwerking met Visit the USA, het officiële verkeersbureau van Amerika, bieden wij je een inspirerende interactieve brochure over de USA aan. Download hem nu gratis voor je desktop, tablet en mobiel.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

 

Naast de kilometers ongerept strand, vind je ook bossen op het eiland. Dit zorgt voor een bijzondere combinatie. Volg je de weg verder langs de kust, dan kom je terecht in de relaxte vibe van Hilton Head Island. Deze kustplaats staat bekend om zijn duurzame en ontspannen lifestyle. Daarnaast kan je hier schildpadden spotten tijdens het broedseizoen wat zeer zeldzaam is. Rijd je vanaf Myrtle Beach richting Hilton Head, dan kan je genieten van de prachtige uitzichten over de oceaan.

Kilometer ongerept strand

Houd je meer van een outdoor vakantie dan van een strandvakantie? Breng dan een bezoek aan het Huntington Beach State Park. Dit stadspark is de thuisbasis voor meer dan 300 verschillende soorten vogels. Dit is niet alleen de ideale plek om vogels te spotten, ook zijn in het meer vele alligators te zien. Vissen kan je vanaf de zogenoemde fishing-pier. Als je wat langer wilt blijven, dan kan je ervoor kiezen om te verblijven op één van de campings in het park.

 

 

Ga op avontuur in de parken

Congaree National Park is waarschijnlijk wel het bekendste park in South Carolina. Hier kun je wandelen, maar ook kanoën of kajakken over de Cedar Creek. Na een lange dag kunnen bezoekers ook nog kamperen in het park!