Hoeveel kost het verzekeren van je bakfiets?

Als je net een bakfiets hebt gekocht, dan weet je dat de aanschafprijs van zo’n fiets niet mis kan zijn. Er zijn tegenwoordig veel bakfietsen verkrijgbaar voor bedragen boven de 4000 euro. Ben je de trotse bezitter van zo’n fiets, dan wil je natuurlijk niet dat hij gestolen wordt. Het kan daarom slim zijn om een fietsverzekering af te sluiten voor je bakfiets. Maar waar ben je dan precies tegen beschermd en hoeveel ben je hier maandelijks aan kwijt? Je leest het hier.

Een speciale bakfiets moet je ook goed verzekeren

Wat houdt een bakfiets verzekering precies in?

Voor we het gaan hebben over prijzen, is het slim om even te kijken waar we het precies over hebben. Want wat houdt een verzekering bakfiets nu precies in?
Er kan van alles gebeuren met je bakfiets. Over het algemeen zijn bakfietsen vrij duur, dus er speelt altijd het risico dat de fiets wordt meegenomen door een fietsendief. Er worden per jaar meer dan 400 duizend fietsen gestolen in Nederland, dus het kan zomaar ook jou overkomen. Met een fietsverzekering ben je beschermd tegen dit risico. Mocht je fiets gestolen worden, dan kun je rekenen op een vergoeding van de verzekeraar. Vaak kun je zelfs, binnen een bepaalde periode na aankoop, het volledige aankoopbedrag terugkrijgen. Voorwaarde is wel dat je een goedgekeurd slot gebruikt om de fiets op slot te zetten.

 

 

Naast dat je bakfiets gestolen kan worden, kan hij ook schade oplopen. Bakfietsen zijn natuurlijk een stuk groter dan de gemiddelde fiets en zeker in drukke steden kan hij daarom schade oplopen. Bijvoorbeeld omdat er een auto tegenaan rijdt, terwijl de fiets geparkeerd staat langs de kant van de weg. Ook voor schade biedt de verzekeraar vergoedingen. Dat is fijn, want de reparatiekosten kunnen snel oplopen bij een dure bakfiets.

 

 

Hoeveel kost het?

Nu je weet wat een fietsverzekering voor bakfietsen precies inhoudt, ben je waarschijnlijk benieuwd naar hoeveel het je per maand zal gaan kosten. Laten we voorop stellen dat het lastig is om op voorhand te zeggen wat je premie precies zal gaan worden. Dat hangt af van factoren zoals de aanschafwaarde van je fiets, maar de premies kunnen per verzekeraar ook nog eens verschillen. Om je een idee te geven: je moet denken aan een premie tussen de € 8 en € 20 per maand. Er zijn polissen waarbij je meer betaalt, maar daarbij ontvang je vaak een uitgebreidere dekking. Het kan in ieder geval lonen om verschillende polissen met elkaar te vergelijken, want soms vind je dezelfde dekking voor een lagere prijs. Doe dus goed je huiswerk voordat je een polis afsluit.

 

 

 

 

 

Comments are closed.