Laat je inspireren tijdens deze slow-travel vakantie

We maken je deze week graag warm voor een onvergetelijk verblijf in Dresden. Stap aan boord van de European Sleeper trein voor een verantwoorde en ontspannen reis dwars door Duitsland vanaf Amsterdam CS. Ontdek het Dresden Steam Engine Festival, fiets door Dresden-Elbland en ontmoet de erfenis van Caspar David Friedrich. Plan vandaag nog je reis en ervaar de betovering van deze prachtige stad.

Je slow-travel reis begint al direct in de trein

Sinds 25 maart reis je op een verantwoorde slow-manier naar Dresden met de European Sleeper trein. Je vertrekt in de avond om 22:34 uur vanaf Amsterdam CS en je rolt uitgerust de volgende ochtend om 08:20 Dresden Hbf binnen. Een betere manier van slow en ontspannen reizen naar Dresden is er niet. Je kunt zelf kiezen welk comfortniveau je wilt:

  • Zachte stoelen
  • couchettes voor maximaal 6 personen
  • of een privé slaapcabine met eigen wastafel en zitgedeelte (foto onder).

Hoe eerder je boekt hoe voordeliger de prijs is. Ga al vanaf €49 naar Dresden met de nachttrein van European Sleeper.

Je kunt ook opstappen in de volgende steden:

  • Amersfoort
  • Deventer
  • Den Haag
  • Roosendaal
  • Antwerpen

De trein vertrekt elke maandag, woensdag en vrijdag. Alle details vind je hier.

 

 

Een heerlijk week ontspannen in Dresden

Menig (mannen)hart zal hier harder van gaan kloppen. Treinen. Op 13 en 14 april vindt het jaarlijkse Dresden Steam Engine Festival plaats (voor de 16e keer alweer). Een spektakel voor jong&oud, man én vrouw. Want wat is er nou leuker dan samen een rit maken in een vintage treinwagon, voortgetrokken door een ouderwetse zwart/rode stoomlocomotief?

Lößnitzgrundbahn

Alle treinen vertrekken vanaf Dresden Hbf, dezelfde plek waar je ook arriveert met de European Sleeper. Na de rit keert de historische trein hier weer terug. Op zaterdagavond is er vanaf 19:00 een speciaal event waar de treinen bijzonder verlicht zijn. Ook is er live muziek “Dampf & Dixie”. Hiervoor koop je losse tickets. De echte fans boeken een rit in een stoomlocomotief, inclusief uitleg door de machinist. Dit kan overdag tussen 10:00 en 18:00.

Op de Augustusstraße 1 in het centrum van Dresden valt nog meer te ontdekken. In het Verkehrsmuseum Dresden leer je over de menselijke mobiliteit en hoe deze geëvolueerd is, Met beeld, geluid, miniaturen & grote objecten krijg je een goed inzicht hoe transport de samenleving heeft veranderd door de eeuwen heen. Uiteraard vind je er een model treinbaan met maar liefst 225 locomotieven en wagons die 785 meter lang zijn. Nog meer (stroom)treinen en leuke routes in de hele Sachsen regio vind je in dit uitgebreide PDF document of klik door naar www.dampfbahn-route.de.

Met een gids zie je meer, zeggen wij altijd! Boek een gids via deze link en ontdek nog meer over de geschiedenis van ons vervoer. Ook aan de kleintjes is gedacht met een speciale Kinderrundgang vol raadsels, experimenten en spelletjes.

Eisenbahnmuseum Dresden

Dresden biedt nog méér plezier

Naast treinen is er nog een vervoermiddel waar Nederlanders gek op zijn: en dat is de fiets! Met je e-bike kun je heerlijke tochten maken door Dresden-Elbland. Begin in de Altstadt en fiets over de Neumarkt. Aanschouw het prachtige Zwinger paleis, kerken zoals de Frauenkirche en musea waaronder het indrukwekkend Residenzschloss en de Gemäldegalerie Alte Meister in Dresden. Lunch op een gezellig terrasje en fiets daarna de Elbe rivier over.

 

 

Dresden Neustadt

In de Neustadt fiets je door kunstzinnige wijken en daarna sla je linksaf voor een tochtje van 25 km langs de schitterende Elbe richting middeleeuws Meißen. Maak een tour door de Meissen porseleinfabriek, sluit af met een wijntje bij een van vele wijnlokalen in Meißen en fiets aan de zuidkant van de Elbe terug naar je hotel in Dresden.

Ontmoet Caspar David Friedrich

De bekende Duitse schilder Caspar David Friedrich woonde meer dan 40 jaar in Dresden. Hij maakte hier het merendeel van zijn werken, bekend als “Duitse Romantiek”. Hij was een ware pionier van het Slow-travel-concept, nog voor deze term zijn intrede deed. Hij koesterde het vermogen om de wereld en landschappen om hem heen op zijn eigen rustige tempo te ontdekken en vast te leggen op het witte doek.

Ga op ontdekkingstocht in het Albertinum en het Residenzschloss en kijk of je de plekken van jouw fietstocht herkent in de schilderijen van Caspar David Friedrich. Meer informatie vind je bij Dresden Marketing en ook in deze PDF met een complete agenda met culturele activiteiten.

Neumarkt in Dresden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.