Beleef de 250e geboortedag Caspar David Friedrich in Sachsen

Dit jaar viert men o.a. in Saksen het 250e geboortejaar van Caspar David Friedrich, hij bracht het grootste deel van zijn leven door in Dresden, met allerlei activiteiten.

Caspar David Friedrich (1774-1840) bracht het grootste deel van zijn leven door in Dresden. Hij reisde veel door Saksen en maakte in zijn atelier in Dresden schetsen en aquarellen die uitgroeiden tot meesterwerken. In totaal maakte hij 150 schilderijen. Hij was altijd te voet onderweg en was een soort vroege “langzame reiziger”, met een scherp oog voor de natuur die zijn verbeelding vertaalde in grote kunstwerken.

 

 

Caspar David Friedrich werd tijdens zijn leven vaak verkeerd begrepen, maar wordt tegenwoordig beschouwd als de belangrijkste Duitse schilder van de Romantiek. Zijn beroemdste schilderij is waarschijnlijk “Wanderer über dem Nebelmeer”, dat werd geïnspireerd door het wildromantische landschap van Saksisch Zwitserland. Vanaf augustus zijn er 2 grote tentoonstellingen in Dresden, maar het is zeker de moeite waard om Saksen het hele jaar door te ontdekken.

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.