Vanaf 17 april 2024 komt Kasteel Colditz weer tot leven

In Nederland kent de oudere generatie kasteel Colditz vooral van de TV-serie in de jaren ’70. Krijgsgevangenkamp, krankzinnigengesticht, ziekenhuis: Kasteel Colditz bij Leipzig kijkt terug op een bewogen geschiedenis.

Ooit was het een prachtig jachtslot, later een symbool van het verlangen naar vrijheid. De ongewijzigde staat van veel van de kamers geeft de plek een uniek karakter. Het kasteel staat al jaren leeg, maar de muren herbergen eeuwen van geheimen. Vanaf 17 april 2024 komen ze weer tot leven met de “HistoPad” tabletgids.

Je maakt kennis met het renaissancekasteel van Frederik de Wijze uit de 16e eeuw en betreedt digitaal de ooit statige vertrekken. De periode van de Tweede Wereldoorlog, toen Colditz Castle een krijgsgevangenkamp was voor hoge officieren van de Westerse geallieerden, wordt ook tot leven gebracht. Bewonder de creatieve ontsnappingspogingen van de gevangenen. Test op een interactieve installatie of het je gelukt zou zijn om in een zweefvliegtuig uit kasteel Colditz in Sachsen te ontsnappen en ga op schattenjacht met de tablet. Ooggetuigenverslagen brengen het hospitaal hoofdstuk Colditz weer tot leven. Ontdek het kasteel interactief en leer avontuurlijke verhalen.

 

 

De HistoPad in een oogopslag

  • 8 meeslepende kamers geven inzichten in de geschiedenis van het kasteel
  • 10 meeslepende ontsnappingsverhalen documenteren de legendarische en creatieve ontsnappingspogingen van de geallieerde officieren.
  • Leer meer over de ontwikkeling van het kasteel en de ontsnappingspogingen van de officieren dankzij augmented reality, 3D enscenering en beelden in hoge resolutie.
  • Navigeer door de kamers met behulp van de interactieve kaart.

 

 

Beschikbaar in 6 talen: Duits, Engels, Frans, Tsjechisch, Pools, Nederlands. Ook geschikt voor mensen met een visuele of auditieve beperking.

Ontvang gratis leuke Duitsland activiteiten

Je kunt meer handige Duitsland tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Duitsland plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.