In Füssen beleeft iedereen koninklijke outdoor-ervaringen

Het landschap rondom het wereldberoemde Schloss Neuschwanstein in Füssen staat garant voor geweldige wandel- en fietsmogelijkheden. Ook de Beierse sprookjeskoning Ludwig II wandelde graag door deze prachtige omgeving. In het Schlosspark im Allgäu kun je in zijn voetstappen treden.

Het turquoise water van de Lech begeleid je op de Lechradweg

Er zijn wandelingen op 3 verschillende niveaus, van gemakkelijke wandelingen door het glooiende weidelandschap tot uitdagende tochten naar de majestueuze Alpentoppen. Dankzij het goede openbaar vervoer (gratis met de FüssenCard) is het fraaie stadje een uitstekende uitvalsbasis voor zowel etappewandelingen als huttentochten. Ook voor fietsliefhebbers zijn er volop keuzemogelijkheden. De Lechradweg, die is genomineerd als fietsroute van het jaar 2024, loopt door Füssen.

Koninklijk fietsen in Füssen

Fietsen met zicht op de Alpen

Een van de mooiste grensoverschrijdende langeafstandsfietsroutes in Beieren en Tirol is de in 2022 geopende Lechradweg. Van de Donau voert de route in 5 etappes, via de markante Lechwaterval in Füssen, naar Steeg in Tirol. Je fietst van de bewoonde wereld naar de rust van het Lechdal met uitzicht op het imposante Alpenlandschap Op het laatste deel van de route is de rivier ongetemd. De laatste wilde rivier in het noorden van de Alpen meandert hier breed door het dal. Ook dankzij de turquoise kleur van het water een geweldig fotomotief. De fietsroute is genomineerd als fietsroute van het jaar 2024.

Wandelen op de Wandeltrilogie bij Füssen. Uitzicht vanaf de Branderschrofen

5 sterrenfietsgebied

De Duitse Fietsersclub (ADFC) heeft de 219 km lange fietsroute Schlossparkradrunde im Allgäu beloond met het maximum van 5 sterren. Deze meerdaagse route loopt door het glooiende landschap van de Vooralpen met zijn talrijke meren. Uitstekende routevoering en markeringen, en fietsvriendelijke accommodaties kun je niet alleen verwachten op deze route, maar op alle fietstochten van de RadReiseRegion Schlosspark im Allgäu. De 13 regionale routes zijn vooral geschikt voor de recreatieve fietser. Of het nu de Emmentaler Radweg is of de Forggenseerunde, op elke fietstocht maak je kennis met een bijzonder thema. De routes zijn tussen de 25 en 76 kilometer lang.

 

 

Weekje bergwandelen vanuit een vast hotel in Füssen

Een langeafstandswandelroute lopen zonder elke dag de koffers te pakken? Dat kan op de Himmelstürmer-Route van de Wandertrilogie Allgäu. Vanuit Füssen zijn de vijf opeenvolgende etappes van deze uitdagende route, die dit jaar haar 10-jarig jubileum viert, goed te bewandelen. Bussen en/of bergliften brengen je naar het startpunt en na de wandeling weer terug naar je hotel. Omdat er de nodige hoogteverschillen overbrugd moeten worden, is een goede conditie van belang. Je wandelt over bergen en kamwegen en langs prachtige bergmeren, zoals de kristalheldere Alatsee. Geweldige panoramische uitzichten zijn er volop. Füssen biedt een breed scala aan accommodaties, van vakantiewoningen tot 4 sterrenhotels, waaronder ook veel wandelvriendelijke accommodaties. En met de Füssener gastenkaart zijn de ritten met de lijnbus gratis.

 

Ontvang gratis leuke Duitsland activiteiten

Je kunt meer handige Duitsland tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Duitsland plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

Huttentochten rond Füssen

Bijzonder populair zijn de dagtochten naar berghutten, zoals de Buchenbergalm, de Saloberalm op de Zirmgrat, de Alpe Beichelstein, de Bleckenau of de Drehhütte en Rohrkopfhütte op de Tegelberg. De hutten liggen allemaal op een hoogte van 1.100 tot 1.400 meter en zijn via bospaden met geweldige uitzichten in een paar uur goed te bereiken. Met de Füssen Card kunnen wandelliefhebbers gratis gebruikmaken van het openbaar vervoer en vlot bij de startpunten van de huttenwandelingen komen.

 

 

Bijzonder hotel voor rustzoekers

Het boetiekhotel Dreimäderlhaus ligt aan de oever van de Weissensee met een indrukwekkend uitzicht over de toppen van de Ammergauer Alpen. Het hotel is het eerste vegetarisch-veganistische hotel in de Allgäu. Zoveel mogelijk ingrediënten voor de zelfgemaakte ontbijtspreads en jam komen uit de eigen tuin; andere producten komen direct van producenten uit de omgeving. Het hotel wordt gerund door een Duits-Nederlands echtpaar. Ze kennen de wandel- en fietsmogelijkheden op hun duimpje en geven graag tips over de mooiste tochten. Het hotel is een van de gecertificeerde ‘Schlafgastgeber’, overnachtingsadressen in Füssen die gespecialiseerd zijn in een goede en gezonde nachtrust. Meer informatie: www.fuessen.de

Boutiekhotel Dreimäderlhaus aan de Weissensee bij Füssen

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.