Dit is de kerstcultuur in Saksen

Wendt & Kühn viert in 2023 een belangrijk jubileum: het 100-jarig bestaan van hun beroemde Engelmuzikanten, oorspronkelijk ontworpen door de oprichtster Grete Wendt in 1923. Deze engelen, herkenbaar aan hun groene vleugels en elf witte stippen, zijn uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen met een collectie die nu meer dan 80 orkestleden telt.

Rijke emotionele verhalen

Ze worden niet alleen gewaardeerd om hun gratie, ontwerp en vakmanschap, maar ook om de rijke emotionele verhalen die ze oproepen bij hun bewonderaars. Wendt’s baanbrekende aanpak transformeerde deze houten figuren van statische vormen in dynamische, levensechte creaties die uitblinken in vreugde en levendigheid.

 

 

 

 

Meer info over de Kerstcultuur in Saksen en mogelijkheden om Saksen te bezoeken in de Kerstvakantie vind je op www.saksen.info/over-saksen/typisch-saksen/land-van-kerstmis-1

 

Ontvang gratis leuke Saksen activiteiten

Je kunt meer handige Saksen tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Saksen plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.