Nieuwe activiteiten tijdens de wintervakantie in Tirol

Iedere winter investeren de bergbanen en skigebieden van Tirol om het comfort voor skiërs zo goed mogelijk te houden. Daarnaast worden er ook jaarlijks nieuwe winteractiviteiten en excursiebestemmingen geïnitieerd voor de gasten en bevolking. In deze nieuwsbrief vind je de laatste update op het gebied van nieuwe kabelbanen en nieuwe winterse uitstapjes.

Skiën · Nieuwe en gemoderniseerde kabelbanen

Skigebied KitzSki, Kitzbühel: twee nieuwe 6-persoons stoeltjesliften in Jochberg – Moderne 6-persoons stoeltjesliften (6SB Gauxjoch en 6SB Trattenbach) vervangen de huidige, verouderde skiliften. Gerealiseerd met aandacht voor sociale, ecologische en economische aspecten.

Skigebied Kappl & See, Paznaun-Ischgl: één skigebied met nieuwe combi ticket – De nieuwe ticketcombinatie Skischaukel Kappl & See combineert de twee top-familieskigebieden van de plaatsen Kappl en See: met meer dan 80 pistekilometers en het dubbele aantal liften en berg- en kabelbanen.

Gezinsvriendelijk skigebied Serfaus-Fiss-Ladis: Komperdellbahn 2.0 – Het grootste bouwproject in de skiregio, de 10-persoons gondellift Komperdellbahn zorgt voor een vervoerscapaciteit van 3.500 personen per uur en een groot skidepot met 5.000 plaatsen in het dalstation, naast een skiverhuurstation met shop, een opslagplaats voor de kabelbaan, en een skischool met rechtstreekse toegang tot de “Kinderschneealm”.

Schlick 2000, Stubai: nieuwe Galtbergbahn – De sleeplift Galtalm uit 1961 wordt vervangen door een moderne en comfortabele 10-persoons gondellift – de eerste in het Stubaital. Met baanverlenging van het dalstation net onder de Fronebenalm tot aan het bergstation boven de Galtalm en een vervoerscapaciteit van 1.400 personen per uur bij een reistijd van rond de vier minuten tot 2.000 personen.

Tiroler Zugspitz Arena: verbouwing van Ehrwalder Almbahn – Pisteaanpassingen, vernieuwde sneeuwkanonnen, roltrappen naar de kabelbaan, parkeergarage, shop, skidepot en lift – dat vind je allemaal na afronding van het uitgebreide moderniseringsproject van het verbouwde dalstation van de Ehrwalder Almbahn.

Zillertal Arena: nieuwe 10-persoons gondellift Wilde Krimml & 6-persoons stoeltjeslift Mitterleger – De verbinding tussen Zell en Gerlos wordt met de
nieuwe 10-persoons gondellift Wilde Krimml vanaf de winter van 2023/24 nog comfortabeler, sneller en aantrekkelijker met dit architectonisch hoogtepunt. En in het skigebied Königsleiten wordt de oude 2-persoons stoeltjeslift Mitterleger vervangen door een comfortabele koppelbare 6-persoons stoeltjeslift met overkapping en stoelverwarming.

 

 

Winteractiviteiten buiten de piste

Schaatsen in het park bij “Reutte on Ice” · Naturparkregion Reutte – Op 17 november wordt met een concert van DJ Ötzi het nieuwe evenementhighlight “Reutte on Ice” in de natuurparkregio Reutte geopend. Het ijspark in Reutte is de grootste ijsvlakte in het westen van Oostenrijk; een echte winterse highlight die tot eind februari 2024 geopend is.

Nieuwe familierodelbaan in Kühtai · Region Innsbruck – Als een van de hoogst gelegen rodelbanen van Tirol op een hoogte van ruim 2.000 meter boven de zeespiegel, biedt de nieuwe gezinsvriendelijke rodelbaan in Kühtai over een totale lengte van 1.300 meter en 14 bochten puur rodelplezier voor groot en klein.

Nieuwe ijsklimroutes in Kappl en See · Paznaun-Ischgl – Zowel beginners als geoefende klimmers komen in Kappl en See volledig aan hun trekken. De routes “Benzinbrüder Holdernach”, “Sinsner Eissüule” en “Moos Eisfall” in Kappl en “Glasur l’amour” in See liggen allemaal op een hoogte van tussen 1.100 en 1.500 meter waar via indrukwekkende ijsvallen in het adembenemende winterlandschap kan worden geklommen.

 

 

Winterse uitstapjes: nieuwe Infotainment Show Experience Tirol · Innsbruck

Tijdens de nieuwe excursiebestemming Experience Tirol in het warenhuis Tyrol in het centrum van de deelstaathoofdstad van Tirol, Innsbruck, beleef je Tirol op een bijzondere manier. Verdeeld over 512 m2 en vijf interactieve ruimten met een virtual reality, hologrammen en 360°-projecties, spectaculaire uitzichten en meeslepende verhalen over Tirol. De vijf werelden staan in het teken van natuur, traditie, geschiedenis, kunst en sport.

Albert Adler SpieleWelt by Ravensburger · Mayrhofen-Hippach

Een 140 m² grote wereld vol spelletjes direct bij het bergstation van de Ahornbahn in Mayrhofen in het Zillertal opent in de winter van 2023/24 zijn deuren. De Albert Adler SpieleWelt by Ravensburger biedt o.a. een grote klimwand, een adelaarsnest met luisterstations, GraviTrax- en Brio-spelletjestafels en een reuzenpuzzel en -memoryspel.

Nieuw indoorpark Visorium · Mayrhofen-Hippach

Op een oppervlak van ruim 2.000 m² opent in de winter van 2023/24 het Visorium zijn deuren, een volledig nieuw indoorpark dat in het teken staat van verhalen, sagen en symbolen in Mayrhofen in het Zillertal met escape rooms, lasertag en adventure golf.

YOUR DOME Tirol · Silberregion Karwendel

Met de transformatie van YOUR DOME Tirol in een belevenisdrome met beweeglijke 360-graden koepel kunnen bezoekers zich vanaf het winterseizoen 2023/24 via films, shows en concerten laten onderdompelen in magische beeld- en klankwerelden.

Nieuw cultureel centrum Schloss Trautson · Wipptal

Een nieuw cultuur- en evenementencentrum opent in het Wipptal zijn deuren: de burcht Trautson bij Matrei am Brenner. Tijdens exposities, lezingen, workshops en concerten komen bezoekers meer te weten over de geschiedenis van de burcht en de regio, gastronomie, muziek, kunst en literatuur in landelijk gebied.

 

 

 

 

 

Comments are closed.