Een kleurrijke traditie: de Almabtrieb in Tirol

Eind van de zomer is het zover: de Almabtrieb in Tirol. Hierbij trekt een bonte verzameling van duizenden versierde koeien en schapen door de straten van tientallen Tiroler dorpjes. Tijdens dit traditionele en kleurrijke festival wordt het vee vanaf de hooggelegen bergweiden teruggebracht naar het dal.

Van kleurrijke bloemen tot grote koeienbellen en zelfs hoofdtooien, alles wordt uit de kast gehaald om de dieren feestelijk uit te dossen. Hoe uitbundiger de decoratie en versiering, hoe beter het afgelopen seizoen was. De Almabtrieb is ontstaan als dankbetuiging dat het vee de zomer goed is doorgekomen op de bergweiden. Het jaarlijks terugkerende evenement is één van de spektakelstukken in Tirol waar zowel de lokale bevolking als bezoekers naar uitkijken.

 

 

Kleurrijke parade met duizenden dieren en bezoekers

Er zijn ongeveer 2.100 almen te vinden in Tirol. Tussen Arlberg en het Kaisergebergte grazen hier ’s zomers meer dan 200.000 koeien, schapen, geiten en paarden die aan het eind van het seizoen de tocht bergafwaarts naar het dal maken. In de Tiroler dorpen staan duizenden toeschouwers te wachten om de dieren en hun herders een warm welkom te heten. Deze jarenlange boerentraditie is een bijzonder schouwspel en gaat gepaard met veel Tiroler gezelligheid. Elk dorp heeft zijn eigen Almabtrieb met bijbehorende festiviteiten. Hier genieten bezoekers van de bont uitgedoste parade en daarnaast zijn er vele muziek- en fanfarebands, boerenmarkten met traditioneel handwerk en kraampjes met Tiroler lekkernijen te vinden.

Inspirerende & Betrouwbare informatie over vakantieland Oostenrijk

We hebben de 5 beste tips over Oostenrijk voor jou verzameld. Vul hieronder je e-mailadres in om de Oostenrijk tips direct te ontvangen.

 

 

Hieronder een overzicht van de Almabtrieb parades in Tirol:

 • 7 september 2019: Tux
 • 8 september 2019: Tarrenz
 • 14 september 2019: Steeg
 • 20 september 2019: Pertisau
 • 21 september 2019: Auffach
 • 21 september 2019: Kössen
 • 21 september 2019: Kufstein
 • 21 september 2019: Pfunds
 • 21 september 2019: Söll
 • 21 september 2019: Tannheim
 • 21 & 28 september 2019: Reith im Alpachtal
 • 27 – 28 september 2019: Hopfgarten im Brixental
 • 5 oktober 2019: Mayrhofen

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.