Sledehondentochten, sterren kijken en skiën in de Ardèche

Op zoek naar een alternatief voor de drukke Franse Alpen? In de winter bedekt de sneeuw in de Franse Ardèche de bergen met een sprookjesachtig laagje, perfect voor winterse avonturen. Ga voor een sledehondentocht, sterrenkijken, toerskiën, skiën of winterwandelingen in de ongerepte natuur. Vijf tips om deze bestemming in de winter te ontdekken.

 

Trek het (besneeuwde) landschap in en herken de dierensporen in de sneeuw

Veel natuurparken in de Ardèche organiseren begeleide wandelingen tijdens de wintermaanden. Een natuurgids vertelt hoe je sporen kunt herkennen van dieren zoals herten, vossen en wilde zwijntjes.

 

 

Sterrenkijken tijdens de heldere winternachten

Doordat er in de Ardèche geen lichtvervuiling is, is ’t een ideale bestemming om te gaan sterrenkijken met een astronoom of gids. Leer over sterrenbeelden, planeten en andere astronomische fenomenen. In het bergdorpje met de toepasselijke naam Mars op 1.080m hoogte worden regelmatig avonden sterrenkijken georganiseerd. Tip: de temperaturen liggen hier meestal onder het vriespunt in de winter, dus trek je wintersportkleding aan.

 

 

Toerskiën, cross country en snowshoeing door de winterse bossen en bergen

In de bergachtige delen van de Ardèche zoals de Monts d’Ardèche beoefen je cross country en snowshoeing door de winterse bossen en bergen. Olivier Matthis begeleidt al meer dan 15 jaar deze trektochten. Zijn favoriet: de tocht die gaat van de Montagne d’Ardèche naar de Monts du Velay vanwege het continue veranderende landschap -van bos tot weidse uitzichten.

 

De leukste hotspots in Frankrijk in een gratis reisgids

Je kunt meer handige Frankrijk tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Frankrijk plattegrond bij.

 

 

Sledehondentocht op het plateau van Ardéchois

Het avontuur start met een kennismaking met de honden, het leven in roedels, de geschiedenis van husky’s en malamutes en hoe je met de honden moet omgaan. Na de uitleg stap je op de slee om de prachtige natuur van de Ardèche te verkennen. Als er geen sneeuw is dan biedt de musher de mogelijkheid om met de honden en een buggy op pad te gaan.

Warmwaterbaden in Vals-les-Bains

Niets heerlijker dan om na een inspannende dag buiten, je spieren op te warmen in de spa. Als sinds 1602 zet men in Vals het helende bronwater in. In het plaatsje vind je niet minder dan 145 mineraalwaterbronnen. De spa Sequoia Redwood ligt midden in het bos en is onder prachtig natuurlijke architectuur gebouwd met veel hout. Je kunt er genieten van verschillende behandelingen, baden en sauna’s. Meer informatie vind je HIER.

Van de piste afsjezen? Kan ook!

Toch liever skiën? Dat kan ook. In het Tanargue-massief vind je het skigebiedje Croix de Bauzon op 1.365m hoogte. Hier geen massale toestanden, maar een gemoedelijk sfeertje en 11 skipistes. Dit alles in een prachtig natuurgebied. Meer informatie.

Dit is de Ardèche

De Ardèche ligt in het zuiden van Frankrijk en is een paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers. De regio staat bekend om de adembenemende kloven, zoals de beroemde Gorges de l’Ardèche, waar kristalheldere rivieren door diepe ravijnen slingeren. Outdoor-enthousiastelingen kunnen kanoën op de Ardèche-rivier, wandelen in het natuurpark Monts d’Ardèche, en grotten zoals de Grotte Chauvet-Pont d’Arc ontdekken, beroemd om prehistorische tekeningen. De Ardèche staat ook bekend om de wijnbouw, de pittoreske dorpjes en de goede keuken. www.ardeche-guide.com

 

 

 

 

 

Comments are closed.