flynas lanceert rechtstreekse vluchten tussen Brussel en Jeddah

flynas, de nationale luchtvaartmaatschappij en de grootste lagekostenmaatschappij ter wereld en in het Midden-Oosten, heeft de lancering aangekondigd van rechtstreekse vluchten tussen Brussel en Jeddah. De nieuwe bestemming is het resultaat van het partnerschap van flynas met het Air Connectivity Program (ACP) en de geplande uitbreiding van het internationale netwerk van de luchtvaartmaatschappij.

Hoge doelstellingen

Deze groei sluit aan bij de doelstellingen van de Nationale Luchtvaartstrategie om 330 miljoen passagiers te vervoeren en 100 miljoen toeristen aan te trekken voor 2030. Dit brengt het Koninkrijk dichter bij zijn doel om zichzelf te vestigen als een wereldwijde hub voor reizen en toerisme met meer dan 250 internationale bestemmingen aan het eind van het decennium. Daarnaast draagt het bij aan de doelen van het Pelgrim Experience Program, gericht op het vereenvoudigen van de toegang tot de Twee Heilige Moskeeën.

flynas lanceert op 2 december haar eerste rechtstreekse vlucht van King Abdulaziz International Airport in Jeddah naar Brussels Airport, met drie wekelijkse vluchten.

Bander Almohanna, CEO en Managing Director van flynas, zei: “Met de toevoeging van deze nieuwe bestemming die Jeddah verbindt met de hoofdstad van België, Brussel, blijft flynas haar positie als wereldwijd toonaangevende lage kosten luchtvaartmaatschappij versterken en haar groeiende netwerk van bestemmingen uit te breiden met onze strategische samenwerking met ACP.”

 

 

Ali Rajab, CEO van ACP: “Europa blijft een cruciale markt voor Saoedi-Arabië. Voortbouwend op de succesvolle lancering van de route Marseille-Jeddah door flynas vorig jaar, is de introductie van deze nieuwe route naar Brussel een belangrijke stap naar voren in ons voortdurende inzet om de luchtverbindingen met Europa te versterken. We willen graag een betere toegang tot het Koninkrijk blijven faciliteren voor Europese reizigers door samen te werken met zowel lokale als internationale luchtvaartmaatschappijen.”

 

 

Hij voegde eraan toe: “Ik wil onze oprechte waardering uitspreken voor Zijne Excellentie Ahmed Al-Khateeb, de minister van Toerisme en voorzitter van het ACP Overseeing Committee, evenals de leiders van de luchtvaart- en toerisme-ecosystemen. Hun voortdurende steun is essentieel geweest in onze missie om de luchtverbindingen naar het Koninkrijk te versterken.

Momenteel verbindt flynas meer dan 70 binnenlandse en internationale bestemmingen, met meer dan 1.500 vluchten per week, en vervoert meer dan 60 miljoen passagiers sinds de lancering in 2007. Het groeiplan van de luchtvaartmaatschappij heeft tot doel om voor 2030, 165 binnenlandse en internationale bestemmingen te bereiken, in lijn met de doelstellingen van de Saoedische Visie 2030.

 

 

 

 

 

Comments are closed.