Ontdek de schoonheid van het Liebliche Taubertal op de fiets

Het Liebliche Taubertal doet zijn naam eer aan: de rivier de Tauber slingert van het beroemde middeleeuwse stadje Rothenburg ob der Tauber tot de monding in de Main bij Wertheim. Het idyllische dal is een aaneenschakeling van fraaie dorpjes en stadjes. Een overvloed aan burchten, kastelen en kloosters getuigt van de rijke geschiedenis.

Een uitstekende manier om deze vakantieregio in Zuid-Duitsland te leren kennen, is door een fietstocht te maken op de premiumfietsroute Liebliches Taubertal – der Klassiker, een van de weinige fietsroutes in Duitsland die bekroond is met het maximum van 5 sterren.

Beloond met 5 sterren

De fietsroute Liebliches Taubertal – Der Klassiker volgt over een afstand van zo´n 100 km de meanderende rivier door het idyllische Taubertal. De gevarieerde natuur en cultuurschatten maken de route tot een van de mooiste fietsroutes van Zuid-Duitsland. Doordat er nauwelijks hoogteverschillen zijn is de tocht geschikt voor iedereen, ook voor gezinnen met kinderen. Geniet van een prachtig landschap met wijngaarden, karakteristieke stenen muurtjes en bossen, maar ook van oude kastelen, mooie vakwerkstadjes en andere bezienswaardigheden. Romaanse kerken en kloosters nodigen uit om even tot rust te komen.

Culturele pareltjes

De fietstocht start in het bijzonder fotogenieke middeleeuwse stadje Rothenburg ob der Tauber. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens een tocht door het dal van de Tauber. Naast het prachtige gotische altaar van Tilman Riemenschneider in Creglingen, het imposante renaissancekasteel in Weikersheim, het majestueuze residentieslot in Bad Mergentheim en het slot in Tauberbischofsheim, zijn ook het voormalige cisterciënzerklooster Bronnbach en het stadje Wertheim een bezoek waard. Hier eindigt de route. Vanaf Burg Wertheim, die hoog boven de stad uittorent, heb je een heerlijk panoramisch uitzicht op de monding van de Tauber in de Main.

Uitstekende service

Zoals je mag verwachten van een 5 sterrenfietsroute, is de service perfect geregeld. In de regio worden arrangementen aangeboden, met de mogelijkheid om je bagage van hotel naar hotel te laten vervoeren. Bovendien kunnen fietsers gebruikmaken van de fietstreinen en -bussen in het Taubertal. Doordeweeks is het vervoer van fietsen op het traject tussen Wertheim en Niederstetten vanaf 9 uur ´s ochtends gratis, en in het weekend en op feestdagen de hele dag! Langs de route bevinden zich talrijke oplaadpunten voor e-bikes.

Culinaire bijzonderheden

In het Liebliche Taubertal komen de wijnbouwgebieden van Baden, Franken en Württemberg samen. Dus wees verzekerd van uitstekende wijnen. Een bijzondere vermelding verdient de oude rodewijnvariëteit Taubenschwarz, die uitsluitend in deze regio mag worden verbouwd. Tot de smaakvolle klassiekers horen de Müller-Thurgau en Silvaner. In de eetgelegenheden onderweg is er ook volop gelegenheid om een biertje van een lokale brouwerij te proeven.

 

 

Mogelijkheden voor elke fietser

Het Taubertal biedt nog talrijke andere mogelijkheden om deze vakantiestreek vanaf het zadel van je fiets te verkennen. De 160 kilometer lange Liebliches Taubertal – Der Sportive is een wat uitdagender traject, dat door de heuvels slingert en geschikt is voor zowel sportieve fietsers als e-bikers. Daarnaast zijn er 12 Regiotouren die je door de zijvalleien leiden en speciaal zijn ontworpen voor fietsers die van een uitdaging houden. Prachtige panoramische uitzichten vormen de beloning voor de sportieve inspanningen. De 241 km lange Wein-Radreise voert je langs de mooiste wijndorpen in het Tauberdal, de zijdalen en de wijnbergen richting Main. Wijngoederen nodigen uit om te proeven en te genieten van heerlijke wijnen.

Meer inspiratie vind je op liebliches-taubertal.de

 

 

Ontvang gratis leuke Duitsland activiteiten

Je kunt meer handige Duitsland tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Duitsland plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.