Waarom moet je altijd een reisverzekering afsluiten?

Reizen betekent avonturen beleven, maar helaas is het niet altijd zo dat dit ook leuke avonturen zijn. Er kan tijdens je vakantie namelijk van alles gebeuren en het is daarom goed om hier goed op voorbereid te zijn.

Je kunt namelijk ziek worden wanneer je op reis bent, je kunt te maken krijgen met vertraging waardoor je noodgedwongen ergens langer moet blijven of je krijgt bericht van het thuisfront dat je zo snel mogelijk thuis moet komen. Wat er ook aan de hand is, onverwachte situaties leiden vaak tot hoge extra kosten. Deze kosten kun je gemakkelijk voorkomen door een reisverzekering af te sluiten. Wij laten je zien waarom dit zo belangrijk is en waar je je verzekering allemaal voor kunt gebruiken.

Wat heb je nodig?

Er is altijd wel een geschikte reisverzekering voor jou te vinden. Voor de mensen die een keer per jaar op vakantie gaan, is de kortlopende reisverzekering ideaal. Deze verzekering loopt enkel gedurende je vakantie. Bij het afsluiten van deze reisverzekering geef je aan wanneer je vertrekt en wanneer je weer terugkeert. Ga je vaker dan een keer per jaar op vakantie en hou je ervan om last minute reisjes te ondernemen? Dan is de doorlopende reisverzekering interessant voor je. Deze verzekering loopt het hele jaar door en je hoeft je verzekeraar dus niet door te geven wanneer je op reis bent. Het enige wat jij hoeft te doen, is de maandelijkse premie betalen en vervolgens ben je optimaal verzekerd tegen allerlei mogelijke problemen die je tijdens je reis kunt ondervinden. Wij lichten er een aantal voor je toe.

 

 

Ziek worden op vakantie

Heel veel mensen kijken na een periode van hard werken uit naar hun vakantie. Niet zelden worden zij ziek op het moment dat zij in de rust komen. Word je zo ziek dat je naar het ziekenhuis moet, dan heb je in het buitenland meestal niet genoeg aan je huidige zorgverzekering. Deze dekt enkel de kosten tot een bepaald bedrag. De extra kosten die je daarna nog maakt, worden door jouw reisverzekering gedekt. Deze kosten kunnen heel snel oplopen en het is daarom erg belangrijk dat je goed verzekerd op reis gaat, zeker wanneer je naar landen buiten Europa gaat.

 

 

Je zou niet de eerste zijn die met een factuur van tienduizenden euro’s thuiskomt na een behandeling in een buitenlands ziekenhuis. Het kan jaren duren voordat je dit geld terugverdiend hebt en dat terwijl het slecht een paar minuten kost om een goede reisverzekering af te sluiten.

Problemen aan het thuisfront

Problemen kunnen niet alleen ontstaan op de plek waar jij bent, het kan ook gebeuren dat je vanwege een situatie thuis snel terug moet keren. Denk hierbij aan een overlijden, een woningbrand of een andere tragedie. In dit geval kun jij contact opnemen met je verzekeraar die zal zorgen dat jij zo snel mogelijk weer naar Nederland kunt reizen. De kosten worden gedekt en jij hoeft alleen maar te zorgen dat je je vlucht haalt.

Dekt jouw verzekering een snelle terugvlucht?

 

 

 

 

 

Comments are closed.