4 x verrassende en voordelige familietrips in Duitsland met de trein

Waar kun je vandaag de dag nog voordelig heen op stedentrip met kinderen? Vliegreizen worden duurder en tegelijkertijd krimpt het vakantiebudget voor de meeste gezinnen. Een vakantie bij onze oosterburen is voordeliger en verrassender dan je denkt.

Bij de Deutsche Bahn reizen kinderen tot veertien jaar onder begeleiding gratis en a&o-hostels biedt mooie en comfortabele familiekamers met voordelige tarieven. In maximaal 5 uurtjes met de trein vanuit Utrecht sta je in het hart van deze vier Duitse gemütliche pareltjes, die voor gezinnen zeker de moeite waard zijn.

Kinderen extra voordelig

Bij a&o verblijven kinderen extra voordelig, vooral in de speciaal ontworpen familiekamers van vier tot zes personen. Kinderen tot 7 jaar verblijven altijd gratis bij a&o en voor kinderen van 7 tot 17 jaar wordt slechts de helft van de ontbijtprijs gerekend. Het ontbijt van a&o is zeer geliefd bij kinderen, met name de warme, versgebakken wafels!

 

 

Hamburg telt zoveel grachten en kanalen, dat Nederlanders zich er vaak snel thuis voelen. Vanuit Utrecht duurt de treinreis naar Hamburg vijf uur. De rivieren de Elbe en Alster stromen door de stad en in het hart is het meer ‘Innen Alster’ te vinden, waar omheen het imposante ‘Rathaus’ en de St. Michaelskirche bewonderd kunnen worden. Bij Miniaturwunderland is de grootste modelspoorbaan ter wereld te aanschouwen, een soort Madurodam in het klein.

Hamburg

Bezoek ook het groene hart van Hamburg, het park ‘Planten un Blomen’ met naast een Japanse tuin ook een tropenhaus, speeltuinen, een mini-golfbaan, trampolines en in de winter een schaatsbaan. In de wijk Hafencity vind je talloze grachten en grote pakhuizen en vanuit de ‘Poggenmühlenbrücke’ maak je één van de mooiste foto’s van de stad. Op zondagochtend is de St. Pauli Fischmarkt een aanrader, met fijne sfeer en veel livemuziek. De perfecte uitvalsbasis in Hamburg is dit hotel dichtbij het station en centrum van Hamburg.

Keulen: de stad van carnaval en winkels

Keulen is heel goed bereikbaar per trein (binnen 2,5 uur vanuit Utrecht ben je er) en heeft voor iedere bezoeker wel wat. De stad staat bekend om carnaval. Al gaat het er over de grens net weer iets anders aan toe dan bij ons, de jaarlijkse optocht in Keulen is fantastisch om eens mee te maken! Als je van winkelen houdt, moet je op de Engelbert Straße en in de wijk Belgisches Viertel zijn: hier vind je tientallen schattige boetiekjes en bijzondere winkeltjes. Daarnaast vind je er prachtige middeleeuwse kerken en wat musea betreft is het niet alleen kunst, maar kun je bijvoorbeeld ook naar het chocolademuseum. Hier leren kinderen op interactieve manier hoe chocolade gemaakt wordt en je vindt er de grootste chocoladefontein van Europa.

Keulen

Niet te missen is de Dom van Keulen, de grootste kathedraal van Duitsland. Op loopafstand van de Dom zijn de kleurrijke en fotogenieke huisjes aan de Fischmarkt. Bij kinderen is Phantasialand, het Odysseum, de dierentuin en het pretpark van Keulen erg populair. De twee 18-eeuwse sloten Augustusburg en Falkenlust zijn net iets buiten de stad, maar goed bereikbaar per trein en een leuke aanvulling op een stedentrip naar Keulen. Net als Phantasialand liggen de sloten in het plaatsje Brühl. Tijdens deze stedentrip kun je verblijven in dit oude pakhuis dat is omgetoverd tot een comfortabel en modern hostel. Het is gelegen in een centrale wijk in Keulen, met alle hoogtepunten van de stad binnen handbereik.

Ontvang gratis leuke Duitsland activiteiten

Je kunt meer handige Duitsland tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Duitsland plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

München: veel meer dan een doorreisbestemming

Op doorreis naar wintersport in Oostenrijk of Italië rijden veel Nederlanders langs München, of ze verblijven er een nachtje voordat ze hun rit vervolgen. München verdient wat ons betreft meer eer dan een doorreisbestemming. München is dé stad van Oktoberfest en nergens anders wordt het jaarlijkse bierfestival zo groot gevierd. In de stad kun je letterlijk niet om de vele Biergärten heen.

Je vindt er verspreid over de stad meer dan 100. Natuurlijk is dit niet de reden om met kinderen naar München te gaan en vallen er ook genoeg andere dingen te beleven. Op Marienplatz bijvoorbeeld, waar je verschillende imposante gebouwen vindt zoals het Neues Rathaus. Als je het Rathaus bezichtigt, dan is het de moeite waard om met de lift naar het bovenste terras van de Rathausturm te gaan. Vanuit hier heb je een geweldig uitzicht over de stad. Ook het stadspark van München is prachtig en zelfs groter dan Central Park in New York. Huur een fiets en bezoek het Japanse theehuis, de Chinese toren en een van de aangelegde kunstmatige golven bij de rivier de Eisbach, waar men op surft. Onze tip: boek een familiekamer naast het centraal station van München. Vanaf Utrecht duurt de treinreis 5 uur.

Frankfurt: Duitse stad met de mooiste skyline

Deze stad is het financiële hart van Europa, waar veel grote banken en verzekeringsmaatschappijen zijn gevestigd. Misschien niet de eerste stad waar je aan denkt bij een familie-stedentrip, maar Frankfurt is kindvriendelijker dan je denkt! Een tof, interactief museum is Experiminta ScienceCenter, een soort Nemo waarbij kinderen aan de hand van proefjes natuurkundige basisprincipes kunnen zien. Houden je kinderen van dino’s?In het Senckenberg Museum vind je de grootste verzameling dino’s van Europa en leer je alles over de evolutie van de aarde.

 

 

Mocht je met de kinderen al in het Anne Frank huis in Amsterdam zijn geweest, dan is het interessant om ook het Educatief centrum van Anne Frank te bezoeken. Anne Frank is geboren in Frankfurt en het museum biedt een interactieve tentoonstelling over haar dagboek. Daarnaast telt Frankfurt maar liefst twee dierentuinen (een in het centrum en de andere op 20 minuten afstand) en is hier de grootste botanische tuin van Duitsland gevestigd.

Toeristisch, maar wel leuk, is een tochtje met de Ebbelwei Expres. Deze uitbundig versierde metro maakt in het weekend en in vakantieperiodes een toeristische rondrit door Frankfurt. Bij de prijs inbegrepen is een flesje appelwijn (appelsap voor de kinderen), pretzels en Duitse schlagermuziek. Frankfurt heeft een indrukwekkende skyline in de avond, want meer dan dertig gebouwen kennen een hoogte van meer dan honderd meter. Vanuit Utrecht sta je in 3,5 uur in het hart van Frankfurt. Vanuit de trein stap je zo naar je hotelkamer, want dit moderne stadshotel ligt naast het station van Frankfurt.

Kindvriendelijk en duurzaam overnachten

Europa’s grootste budgethostel keten doet er alles aan om je verblijf met kinderen aangenaam te maken. Alle a&o hostels bieden moderne stapelbedden, extra kinderbedjes, gastkeukens, wasmachines, all-you-can-eat ontbijt, speelhoeken en nog veel meer. De speciale familiekamers zijn perfect om met het gezin te verblijven. Ook is een verblijf bij a&o een duurzame keuze. De hostelketen heeft als doel gesteld om de eerste Europese hostelketen te zijn die in 2025 CO2 neutraal is. Dit doen ze door hun eigen ecologische voetafdruk tot een minimum te beperken en de rest te compenseren. Ook is a&o de eerste hostelketen ter wereld met een ESG-rating van 2, een zeer hoge beoordeling op het gebied van duurzaamheid.

 

 

 

 

 

Comments are closed.