Dit is er te beleven in Hamburg dit jaar

Op zoek naar de volgende bestemming voor jouw citytrip? Stap in de auto, trein of vliegtuig en geniet van de ruige maar charmante havenstad Hamburg. Benieuwd wat deze verrassende stad aan de Elbe jou te bieden heeft? We zetten een aantal highlights van 2023 op een rij.

1. Eerste editie Hamburg Food Festival

In 2023 vindt van 14 tot en met 18 september het eerste Hamburg Food Festival plaats met aandacht voor Nordic food en duurzaamheid. Naast dat Hamburg veel groene initiatieven telt, het de groenste stad van Hamburg is, is het namelijk ook de stad met de meeste groene Michelinsterren van Duitsland en zijn er tal van andere duurzame culinaire concepten. Hoog tijd dat hier meer aandacht voor komt en dus is dit festival opgericht! Als je een culi-liefhebber bent, dan kun je sowieso je hart ophalen in Hamburg. De stad heeft veel Michelinsterrenrestaurants (zoals Kevin Fehling’s The Table, Haerlin en Jacobs Restaurant) en tegelijkertijd is de stad een hotspot voor een jonge, creatieve eet- en drankscene, met originele concepten.

2. Meest spectaculaire cruisefestival is terug

Het meest spectaculaire cruisefestival ter wereld is in 2023 – na de pandemie en een boutique-editie vorig jaar – terug! Van 8 tot en met 10 september kun je op de Hamburg Cruise Days genieten van schitterende cruiseschepen en een uitbundig, boeiend programma langs de waterkant inclusief Blue Port Hamburg en spectaculaire hoogtepunten zoals de Grand Parade.

3. Opening jubileumtentoonstelling Caspar David Friedrich en St. Pauli Bunker

Hamburg en kunst & cultuur gaan hand in hand! Bezoek naast de wereldberoemde concertzaal Elbphilharmonie en Speicherstadt (grootste aaneengesloten opslagcomplex ter wereld – UNESCO werelderfgoedlijst) bijvoorbeeld de jubileumtentoonstelling CASPAR DAVID FRIEDRICH: Art for a New Age. Speciaal voor de 250e verjaardag van de belangrijkste kunstenaar van de Duitse Romantiek presenteert de Hamburger Kunsthalle van 15 december 2023 t/m 1 april 2024 deze tentoonstelling.

 

 

Of bezoek de indrukwekkende St. Pauli Bunker. Vanaf uiterlijk oktober 2023 is deze voormalige luchtafweerbunker uit de WOII helemaal geopend voor publiek en biedt onderdak aan nachtclubs, een grote muziekwinkel en muziekevenementen. De binnenkort aan te leggen tuinen op het dak, zijn onderdeel van het ambitieuze groene daken project in Hamburg.

 

 

Met de in 2018 geïntroduceerde 3-dagenpas van de Kunstmeile Hamburg krijg je drie opeenvolgende dagen onbeperkt toegang tot vijf gerenommeerde kunstinstellingen in het centrum. Ideaal voor een culturele city trip!

4. Come as you are

Liefde is niet alleen liefde, liefde is divers. Hamburg is al jaren een populaire bestemming voor de LGBTQIA+ gemeenschap. De ruimdenkendheid van de stad heeft hier een grote rol in gespeeld. Geniet bijvoorbeeld in de multiculturele, kleurrijke en hippe wijk St. Georg direct achter het centraal station. Acceptatie en diversiteit worden gevierd in de beste queerbars, cafés en tijdens verschillende evenementen.

5. Zoveel meer

Er is voor iedereen wat wils in Hamburg. Beatles fans kunnen hun hart bijvoorbeeld ophalen tijdens de The Favorite Beatles Tour van Stefanie Hempel! Deze ukelele spelende dame heeft op 31 maart voor King Charles III gezongen tijdens zijn bezoek aan Hamburg. En wat dacht je van een bezoek aan de wat minder bekende wijken Eimsbuettel-Eppendorf. Beiden bieden veel water en groen en ieder heeft een eigen karakter. In Eppendorf vind je prachtige oude gevels van gebouwen, voortreffelijke restaurants, maar ook chique boetieks en veel kleine winkeltjes terwijl er in Eimsbüttel vooral rust en kalmte heerst. Dus kom vooral naar Hamburg en ontdek zelf wat er allemaal te zien en doen is! Kun je niet wachten?

 

 

 

 

 

Comments are closed.