72 uur op ontdekking in het bruisende Málaga

De zonnige en levendige stad Málaga. Je kent het onder andere voor zijn geprivilegieerde ligging aan de Costa del Sol, kilometer lange stranden, warme temperaturen en heerlijke tapas. Daarnaast viert de stad dit jaar het 50ste sterfjaar van Picasso.

Reden te meer om een reisje te boeken. Wil je het bruisende Malaga bezoeken, dan verblijf je in het oude centrum waar je alles te voet ontdekt. Een aanrader is het stijlvolle hotel Molina Lario met het gastronomische restaurant Matiz. Dankzij de ideale ligging ben je slechts een paar stappen verwijderd van de haven, het Picasso museum en de kathedraal.

​50ste sterfjaar Picasso

​Ter gelegenheid van het 50ste sterfjaar van de revolutionaire kunstenaar Pablo Picasso, organiseert de stad Málaga tal van tentoonstellingen en activiteiten. Je bezoekt er het Picasso museum, zijn geboortehuis of je bewandelt de Picasso route. De collectie van het Museo Picasso Málaga toont bijna acht decennia werk van Picasso. Het biedt een reis door de verschillende thema’s en technieken van de kunstenaar.

 

 

Teatro Romano en Alcazaba

Naast het Picasso Museum in Málaga zijn er nog een aantal onvermijdelijke bezienswaardigheden zoals het Romeinse theater en Alcazaba. Het Romeinse theater ligt in het historische centrum van Malaga. Gebouwd in de eerste eeuw na Christus is dit één van de oudste Romeinse theaters van Spanje. Wat ook zeker een bezoekje waard is, is Alcazaba. Dit is een fort daterend uit de Moorse overheersing in Spanje. Zowel in de paleizen als de binnentuinen zijn de Arabische invloeden sterk aanwezig, zo geniet van je van versierde bogen, Arabische figuren en prachtige mozaïeken.

 

 

Hotel Molina Lario, behorend tot de groep Gallery Hoteles, is een 4-sterren hotel met een gerenoveerde 19de eeuwse façade. Laat je charmeren door de 103 smaakvolle ingerichte kamers. Dankzij de stijlvolle en lichtrijke kamers voelt het bij hotel Molina Lario net als thuiskomen. Na een bezoek aan de stad geniet je ’s avonds van een cocktail op de rooftopbar The TOP met een waanzinnig uitzicht op de kathedraal en de haven.

 

De leukste hotspots in Spanje in een gratis reisgids

Je kunt meer handige Spanje tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Spanje plattegrond bij.

 

 

​Om jouw verblijf helemaal onvergetelijk te maken, reserveer je een tafel in het gastronomische restaurant Matiz van hotel Molina Lario. Hier word je verrast door heerlijke en originele mediterrane gerechten in een Andalusische sfeer. Tapas en hoofdgerechten worden er geserveerd met lokale en seizoensgebonden ingrediënten. Restaurant Matiz werd niet voor niets gekozen tot één van de 100 beste restaurants van Spanje!

​De lokale cultuur

Tijdens een verblijf in Málaga laat je je volledig onderdompelen in de warme en gezellige sfeer die de stad te bieden heeft. Combineer een cultureel bezoek met een traditionele flamenco show, een degustatie van de typische zoete rode wijnen, een heerlijke tafel met typische tapas of de bekende specialiteit espetos; sardientjes die je op het strand degusteert.

 

 

 

 

 

Comments are closed.