De leukste attracties in Málaga stad

De stad Málaga heeft ca. 568.000 inwoners: de agglomoratie Málaga is een stuk groter met meer dan 1 miljoen inwoners. Daarnaast dijt de stad als logistieke middelpunt over zee (Málaga heeft een cruise schip aanleghaven), land (de hogesnelheidslijn verbindt Málaga met alle grote steden in Spanje) en lucht (internationale luchthaven) ook nog eens flink uit in de lente en tijdens de zomer.

Alcazaba fort Malaga

Alcazaba fort

Desalniettemin doet de hoofdstad van Costa del Sol niet aan als té overvolle grote stad waar je over de toeristen struikelt. In 2003 werd de hoofd winkelstraat in het centrum omgevormd tot voetgangersgebied en het is werkelijk een verademing van plein tot plein te kunnen zwerven zonder het lawaai van autoverkeer. Na een dag zwerven in de sympathieke hoofdstad van de Costa del Sol selecteren we een aantal leuke touristische attracties voor je in Malaga:

Alcazaba

Dit imposante fort torent hoog boven de stad uit en is te bereiken via de trappen of direct via een lift aan de Calle Guillen Sotelo straatkant. Het uitkijkpunt vanaf de Alcazaba was van stratgisch belang in de verdediging tegen de zeepiraten. De buitenmuren verbinden de Alcazaba met het Gibralfaro kasteel aan de andere kant van de Coracha helling en zijn geconstrueerd door de 14e eeuwse heerser Nasrid ruler Yusuf I. Van dit uitkijkpunt kunen we vandaag de dag gelukkig genieten zonder de inmenging van zeeschurken! De klim is ook de moeite waard als je deze kunt doen, al is de weg op sommige punten behoorlijk steil.
Een bezoek levert je tal van prachtige fotomomenten op; bovendien is het een perfecte plek om met de kaart in de hand de rest van de route door Málaga te plannen.

Museum Thyssen, Picasso of CAC

Vervolgens loop je vanaf Muello uno zó Calle Larios in, een breed voetgangersgebied vol winkels en aan het einde daarvan vind je Plaza de la Constitución, Plein der Constitutie. Uitdaging: zoek en vindt een gegraveerde plakkaat van de voorpagina van de krant die op de dag dat Spanje een democratie werd, werd gepubliceerd.  Even de hoek om bij de plaza en je vindt het museum Thyssen, het zusje van het gelijknamige museum in Madrid in Spanje. Als je meer van moderne kunst houdt raden wij aan de kunstroute Picassomuseum + CAC museum te doen in deze volgorde bijvoorbeeld: Muello uno+Picasso museum om af te sluiten bij het CAC Museum, tegenover de Corte Inglés.

Markt Aterrazanas

De toegang tot deze hoofdmarkt wordt gemarkeerd door een steulelvormige poort, een typische bouwstijl uit het Nasride tijdperk. Als u zich wilt vergapen aan alle verse voedselproducten die de Costa del Sol te bieden heeft, is dit een geschikte plaats om in te slaan voor een picnic.

Detail markt Aterrazanas

Meulle uno – haven van Málaga

Muellouno_Malaga
De cruisehaven kwam een aantal jaren geleden tot stand door de voormalige haven uit te diepen, zodat de grote zeekastelen konden aanleggen in Málaga. Het resultaat is dat de stad in 2013 haar miljoenste cruiseschip bezoeker ontvangt. Daarnaast heeft het impuls gegeven aan het gebied dat direct aan de haven ligt, muello uno genaamd. Het is een comfortabele winkel- en uitgaansboulevard, mét zicht op zee en op slechts 10 minuten van Calle Larios, de hoofdstraat van Málaga.

Kathedraal van Málaga

Kathedraal La Manquita

In je excursieplanning mag een bezoek aan deze imposante kathedraal niet ontbreken. De beroemde Katholieke Koningen Fernando en Isabel ordeneerden in 1487 dat een Christelijke Tempel diende te worden opgericht op deze plek, na de herovering van de stad Málaga stad op de Arabieren. Aldus geschiedde. Méér dan 500 jaar later kunnen we het religieuze bouwwerk waarin Reniassance invloeden in de bouwstijl duidelijk zijn terug te vinden, nog steeds bewonderen. Het loont ook de moeite even te gaan zitten tijdens de mis ook als je niet gelovig bent. Wel is het dan belangrijk geen korte broek te dragen en de schouders de bedekken. Buiten bij één van de poorten staat aangegeven wat de mistijden zijn. Opmerkelijk detail: aan de Kathedraal van Málaga ontbreekt één van de torens. Deze kon wegens geldgebrek niet meer worden afgemaakt. Daarom wordt de kathedraal ook wel de Manke bijgenaamd, La Manquita. Vanaf het dakterras van het AC hotel (vaste vrijdagmiddagprik voor mensen die het centrum werken) heb je een prachtig uitzicht op de kathedraal, onder het genot van een drankje.

Automobielmuseum Málaga

Automobielmuseum Málaga

Het begrip vintage komt helemaal tot leven in het automobielmuseum in Málaga, waar zowel oldtimers als vintage Hollywoodmode tentoongesteld staan. Een sympathiek museum en eigenlijk geschikt voor alle doelgroepen van jong tot oud. Alle auto’s en voorwerpen zijn een lust voor het oog, hoewel de Roze Cacillac en de met Svarowski-kristallen besprenkelde Rolls Royce toch wel grote hoogtepunten zijn. Geopend op alle dagen behalve maandag.

Winkelen & eten

Eén van de grote attracties van Málaga zijn de vele winkels en Málaga wordt wordt met de dag leuker: het aantal nieuwe, moderne restaurantjes schieten als paddestoelen uit de grond en er zijn leuke kleine boutiques te vinden voor het inkopen van souvenirs en kleding. Met name lederen schoenen van goede kwaliteit zijn erg gewild, aangezien de prijzen vaak een stuk lager liggen dan in andere Noordeuropese landen.

 

 

Málaga is groot genoeg om interessante attracties te bieden waardoor het de moeite waard is om er een dag rond te zwerven. En tgelijkertijd is Málaga met veel voetgangerszone en vele winkels en leuke restaurantejes eveneens een prettige wandel- en struinstad. Wij raden je Málaga zeker aan als city trip.

Comments are closed.