Happen & Stappen van Oosterbeek naar kasteel Doorwerth

Naast de reeds bestaande wandelroutes rondom kasteel Doorwerth is er een nieuwe wandelroute ontwikkeld. Themahappen Kastelenroutes is een Happen & Stappen wandelroute die van Oosterbeek naar kasteel Doorwerth loopt. Wandelaars krijgen een goede start, uitgebreide lunch en borrel aan het einde.

Stappen door de historie van Doorwerth

De route van 13 km start en eindigt bij restaurant Klein Hartenstein in Oosterbeek en maakt een tussenstop bij kasteel Doorwerth. Na de koffie lopen wandelaars de eerste etappe naar Kasteelcafé de Zalmen waar de lunch wordt gebruikt. Hierna kunnen wandelaars genieten van een bezoek aan kasteel Doorwerth.

 

 

Met onderweg een kasteelbezoek

Kasteel Doorwerth is een stoer kasteel waar je nog kunt beleven hoe er vroeger op een landgoed werd geleefd. In het kasteel zijn vier collecties samengebracht: de fraai ingerichte kasteelvertrekken, het Nederlands Jachtmuseum, de Nationale Bosbouwcollectie en Museum Veluwezoom. Deze worden op eigen gelegenheid ontdekt tijdens dit Happen & Stappen arrangement. Het kasteel is omringd door een moestuin en boomgaard met bijenstal en met een klein ommetje loopt men zo de uiterwaarden in. Na het kasteelbezoek wandelt men de route terug naar Restaurant Klein Hartenstein waar een lekker borrelhapje met afsluitend drankje geserveerd wordt.

Meer informatie en reserveren: https://www.happenenstappen.nl/route/82

 

 

Tip: Ben je meer een fietser dan een wandelaar, kies dan voor de Happen & Trappen route Groots genieten van kasteel Doorwerth, of één van de andere routes via: https://www.glk.nl/doorwerth/kasteel-doorwerth/ontdek

Bekijk de locatie van Kasteel Doorwerth

Op de kaart kun je precies zien waar kasteel Doorwerth ligt. Plan direct je (fiets)route naar of rondom dit kasteel van Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK).

 

 

 

Uitgelezen?

 

 

Comments are closed.